ALKMAAR - De Noordhollandse derby in de Eredivisie Vrouwen tussen VV Alkmaar en Telstar heeft drie punten opgeleverd voor de gasten uit Velsen-Zuid, waardoor beide ploegen nu op elf punten staan. Lang leek het duel op een puntendeling te eindigen, maar Telstar dat in de tweede helft weinig in de melk te brokkelen had, snoepte in de slotfase alsnog de overwinning mee.

Het werd een kansrijk duel aan de Robonsbosweg waar Telstar goed begon toen Lieke Vis op keepster Puck Louwes stuitte en de gasten op voorsprong kwamen toen aanvoerster Camie Mol de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Hierna nam de thuisploeg het initiatief steeds meer over. Zo moest Telstar-goalie Kelly Steen in actie komen bij een schot van Mol, na goed terugleggen van Veerle van der Most, en had zij ook een puike redding in huis op een poging van Floor Spaan. Later wist zij nogmaals een schot van Mol te pareren. Aan de andere kant moest Louwes zich weer strekken op een vrije trap van aanvoerster Dominique Bruinenberg. Toch kwam VV Alkmaar kort voor rust op gelijke hoogte toen Judith Roosjen op de juiste plek stond na wanorde in de Telstar-defensie.

In de tweede helft was VV Alkmaar de bovenliggende partij en kreeg enkele mogelijkheden via Spaan, die ook nog een goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel hetgeen twijfelachtig was, evenals meerdere beslissingen van de warrig fluitende scheidsrechter Van Pelt. Ook invalster Jasmijn van der Heijde was dichtbij, maar haar poging werd van de lijn gehaald. Terwijl Telstar in de tweede helft nauwelijks gevaar kon stichten snoepte het vlak voor tijd toch de drie punten mee toen het schot van Bruinenberg keepster Louwes verraste: 1-2. VV Alkmaar-trainer Mark de Vries baalde daar na afloop van al was hij over het spel van zijn ploeg tevreden: "Als je ziet wat wij creeëren na rust dan hadden wij wellicht de drie punten moeten hebben en zeker een gelijkspel, maar voetbal is soms wreed. Eerder dit seizoen stonden wij tegen Telstar flink onder druk, maar pakten wij de punten, ditmaal was het andersom".

VV Alkmaar - Telstar 1-2 (1-1)

11. Mol (e.d.) 0-1
43. Roosjen 1-1
84. Bruinenberg 1-2