VELSEN-ZUID - Bij de hervatting van de Eredivisie Vrouwen heeft Telstar de tweede zege van het seizoen behaald. De ploeg van trainer/coach Marelle Worm wist in eigen huis met 2-1 te winnen van Excelsior.

Alle doelpunten vielen in het eerste half uur. De gasten uit Rotterdam kwamen na een klein kwartier op voorsprong door een treffer van Lotje de Keijzer. Zonder Femke Prins, die afgelopen weekend zwaar geblesseerd raakte in een oefenwedstrijd tegen VV Alkmaar en maanden is uitgeschakeld, toonde Telstar karakter. Vijf minuten na de openingsgoal werd het daarbij geholpen door een blunderende keepster Pothof waar isa gomez dankbaar van profiteerde. De wijze waarop Telstar even later op voorsprong kwam was veel mooier want de snelle Samya Hassani liet de Excelsior-defensie haar hielen zien en wist koeltjes af te ronden.

Na de rust bleef Telstar geduldig spelen al werd de druk van Excelsior naarmate de wedstrijd vorderde steeds groter. Echt in de problemen kwam keepster Kelly Steen echter nooit en zodoende konden de "Witte Leeuwinnen" de tweede seizoenszege bijschrijven.