VLESEN - Nabij het IJspaleis in Driehuis onthulde wethouder Marianne Steijn dinsdagmiddag het eerste regenboogbankje van Velsen. Het bankje, waarvan er in elke woonkern één volgt, staat symbool voor inclusie. Tegelijkertijd is het bij uitstek een plek om een goed gesprek te voeren. De onthulling was daarmee tegelijkertijd de aftrap van de Week van de Ontmoeting. De Velsense variant op de landelijke Week tegen Eenzaamheid.

Regenbooggemeente

De Week van de Ontmoeting vindt voor de derde keer plaats. Tijdens de voorgaande edities werd er ook een bankje onthuld. Dit om de ontmoeting in de openbare ruimte te stimuleren en te faciliteren. Dit jaar valt de week van de ontmoeting samen met het landelijk tekenmoment voor regenbooggemeenten. Velsen tekende in 2018 de intentieverklaring om regenbooggemeente te zijn. Deze verklaring wordt vrijdag 29 september opnieuw ondertekend en daarmee verlengd. Met de onthulling van de regenboogbank komen de thema's ontmoeting en Velsen als regenbooggemeente samen.

Wethouder Marianne Steijn: "We willen meer zichtbaarheid van, respect en acceptatie voor de lhbtiq+-inwoners in de gemeente. Door het thema publiekelijk aan de orde te stellen en te bespreken, maken we duidelijk dat onze lhbtiq+'ers, net zo belangrijk zijn als alle andere inwoners en deel uitmaken van onze lokale samenleving. Daarnaast is eenzaamheid een groot issue voor heel veel mensen, ongeacht gender, etniciteit, geloof of seksuele voorkeur. Laten we elkaar ontmoeten! Vaker even kletsen, aan iemand vragen hoe het gaat. Op deze bankjes bijvoorbeeld of een andere activiteit tijdens de Week van de Ontmoeting. Laten we elkaar ontmoeten!"

Week van de Ontmoeting

De Week van de Ontmoeting is van 28 september tot en met 4 oktober. In deze week zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Dit biedt de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten en nieuwe sociale contacten te leggen. Samen verminderen we eenzaamheid en maken we het bespreekbaar. Alle activiteiten zijn te vinden

op www.velsen.nl/week-van-de-ontmoeting. Een groot deel van de activiteiten vindt ook doorgang na deze week.