IJMUIDEN - Yoga in Concert is een idee van topgitarist, schrijver en yogi Jan Kuiper. Samen met collega-docente Yvonne de Hoop verzorgt hij al enkele jaren spraakmakende yogaconcerten in schouwburgen en concertzalen. Naast zijn succesvolle carrière als gitarist en muzikale spil van zijn band The Five Great Guitars, ontwikkelde Jan Kuiper zich zelfs tot een autoriteit op het gebied van Yoga, Meditatie, Zen en Boeddhisme.

Op zondag 19 mei a.s. bouwt de Stadsschouwburg Velsen voor de tweede keer dit seizoen haar toneel voor yogi Jan Kuiper om tot yogastudio. Vanwege de naderende lente en de bijbehorende lentekriebels kreeg het Yoga-event deze keer de naam ‘Songs of Love’. Het wordt weer een unieke beleving van yoga, mindfulness en livemuziek. Terwijl de deelnemers op hun matje liggen en actief meedoen aan de yogales krijgen zij van Yogi/gitarist Jan Kuiper en Voice of Holland-winnares Iris Kroes ook nog eens de mooiste lovesongs voorgeschoteld van o.a. Sting, Adele en Bløf.

Tijdens de les wordt aandacht besteed aan de hoofdthema’s meditatie (ontspanning), pranayama (ademhaling) en asana (houdingen). De les op live muziek duurt 90 minuten en is geschikt voor deelnemers van alle niveaus.

ZO 19 MEI | 11.00 UUR | € 22,50