IJMUIDEN - Het etiket aanstormend talent kan niet meer op Tim Fransen geplakt worden. Eerst was er de winst op het VARA Leids Cabaret Festival (2014) en twee jaar daarna (in 2016) de onderscheiding met de cabaretprijs Neerlands Hoop, de prijs voor de grootste cabaretbelofte van zijn generatie. Terwijl Tim al rondjes draaide in de cabaret-eredivisie werd hij dit jaar ook nog eens onderscheiden met de Poelifinario 2018, de hoogste cabaretprijs van Nederland. Tim is dus gearriveerd. Aan de top, in de grootste zalen, met juichende pers en een laaiend enthousiast publiek dat van hem smult.

Op donderdag 15 november a.s. staat Tim met zijn prijswinnende programma ‘Het kromme hout der mensheid’ in de Stadsschouwburg Velsen.

‘Het kromme hout der mensheid’ is Tim’s tweede solo, de opvolger van zijn eerdere indrukwekkende Het failliet van de moderne tijd. In zijn nieuwe solo borduurt Tim prettig door in de patronen die hij al eerder tekende en richt hij zijn pijlen op de afbrokkelende samenleving. Met gortdroge humor zet hij op luchtige wijze die samenleving in zijn hemd. Juist vanwege die lichte toon hangt het publiek ademloos aan zijn lippen. En niemand komt bedrogen uit, want het lukt Tim zelfs om via intelligente en vaak grappige verhandelingen de dolende mens van vandaag de dag weer een sprankje hoop te geven.