VELSEN - Toneelliefhebbers kunnen in de finalemaand van het theaterseizoen nog een goed geslaagde toneeltopper meepikken. Dan hebben wij het over de toneelbewerking van Griet Op de Beeck’s bestseller ‘Kom hier dat ik u kus’. Op donderdag 23 mei a.s. staat de voorstelling in de Stadsschouwburg Velsen.

‘Kom hier dat ik u kus’, de tweede roman van Griet Op de Beeck, werd binnen een week na verschijning een bestseller en luidde de grote doorbraak van de Vlaamse schrijfster in Nederland in. Inmiddels zijn ruim 360.000 Nederlandstalige exemplaren verkocht en ontving Op de Beeck vele prijzen voor haar wondermooie en aangrijpende roman. Nadat toneelliefhebbers zich vorig seizoen al konden verlekkeren aan de toneelbewerking van Griet Op de Beeck’s eerdere hitroman “Vele hemels boven de zevende’, is dus nu de beurt aan ‘Kom hier dat ik u kus’.

De roman schetst een confronterend familieverhaal over een gepijnigd gezin, waarin niemand weet hóe dichter bij elkaar te komen. Dochter Mona zoekt naar haar identiteit én het benodigde lef om haar leven zélf te gaan leiden. Ondanks het gewicht van het verhaal kreeg de toneelversie naast scherpte en ontroering ook de nodige porties humor mee.

Het aangrijpende verhaal over ouders en kinderen en de grillen van de liefde levert dus, naast de rake inhoud, een gedenkwaardige toneelavond op. Mede dankzij de topcast, waarin onder anderen Sophie van Winden, Dragan Bakema, Reinout Bussemaker en Oda Spelbos. In de landelijke pers sleepte ‘Kom hier dat ik u kus’ diverse sterren in de wacht, waarmee de voorstelling dus voor de liefhebbers een echte aanrader is geworden.

DO 23 MEI | 20.15 UUR | € 28,50