IJMUIDEN - Hier 2 aankomende voorstellingen in het Stadsschouwburg Velsen.

Exclusieve theaterdubbel Erik van Muiswinkel & Kasper van der Laan
De Stadsschouwburg Velsen wordt door veel landelijke cabaretiers beschouwd als een van de prettigste theaterzalen van het land. Die reputatie dankt de schouwburg aan de sfeer, vorm én (ondanks de capaciteit van meer dan 700 stoelen) warme intimiteit van haar theaterzaal. Juist bij cabaret luistert dat nauw. Veel cabaretiers willen Velsen ‘bespelen’ en om ook de aanstormende nieuwe fenomenen én hun publiek een plek in de planning te gunnen, lanceert de Velsense schouwburg dit seizoen de ‘cabaretdubbels’. Daarin worden nieuwe makers (die elders nog in de kleinere zalen spelen) gecombineerd met cabaretiers van formaat die in Velsen al een groot eigen publiek opbouwden en met hun reputatie ook aandacht voor nieuwe cabarethelden willen wekken.

De aftrap van de serie cabaretdubbels wordt op dinsdag 17 september verricht door cabaretkanon Erik van Muiswinkel. Erik brengt een ode aan zijn grote held ‘Drs. P. In zijn solo ‘Buigt Allen Mee Met Drs. P.’ zet Erik leven en werk van de beroemde doctorandus in de schijnwerpers. Intiem, ironisch en om te huilen van het lachen. In het kielzog van Erik van Muiswinkel treedt op 17 september a.s. het aanstormende talent Kaspar van de Laan op. Kasper is lid van de Comedytrain, werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019 en was in 2018 de publiekswinnaar van het BNN Vara Leids Cabaret Festival. Hij speelde zich met zijn licht absurde en onvoorspelbare kijk op onze leefwereld dus al behoorlijk in de schijnwerpers. Kasper is een van de meest verrassende en ongrijpbare podiumpersoonlijkheden van dit moment.

DI 17 SEPT | 20.15 UUR | € 24,00

Theaterfenomeen Alex Klaasen in nieuwe showponies 2
SHOWPONIES 1 was dé verrassing van het afgelopen seizoen. Theaterfenomeen Alex Klaasen vond zo’n beetje zijn eigen theatergenre uit. Een personalityrevue vol zang, dans, cabaret en show. Verbluffend, hilarisch en onweerstaanbaar. Na zijn zegetocht langs uitverkochte zalen lanceert Alex Klaasen dit seizoen een nieuwe show: SHOWPONIES 2. In Alex’s brein bivakkeren nog voldoende absurde sketches om een geheel nieuwe show mee te vullen. Met zijn ijzersterke medespelers als Freek Bartels, Daniël Cornelissen en Jip Smit aan zijn zijde, durft Alex het aan om in de Velsense schouwburg zijn nieuwe show al in de start van de landelijke tournee aan het publiek voor te schotelen. Engagement en entertainment gaan ook in SHOWPONIES 2 weer hand in hand.


DO 19 & VR 20 SEPT | 20.15 UUR | € 29,50