VELSEN - Nabucco is dé opera die verantwoordelijk is geweest voor Giuseppe Verdi’s grote doorbraak. Het werd een doorslaand succes in Italië en het overbekende slavenkoor-lied Va’ Pensiero is een van de meest bekende opera melodieën, en het onofficiële volkslied van Italië. Op zondag 19 januari speelt Nabucco in de Stadsschouwburg Velsen, uitgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet.


Nabucco vertelt een groots verhaal over macht, vrijheid en liefde, waarin alles op het spel komt te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk. De heerser Nabucco van Babylonië voert strijd tegen de Joden. Zijn dochter Fenena wordt door hen gevangen genomen, maar wordt bevrijd door haar geliefde Ismaël, de neef van de koning van de Joden. Fenena’s oudere zus Abigaille is ook verliefd op Ismaël. Door wrok verblind is Abigaille echter uit op heerschappij over Babylonië. Wanneer Nabucco zich voor God uitgeeft wordt hij geslagen door waanzin, waarop Abigail de troon overneemt. Zij veroordeelt het hele Joodse volk, en daarmee ook haar zus, tot de dood. Nabucco geneest nog maar net op tijd van zijn waanzin om het tij te keren.

Nabucco wordt uitgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet dat wereldberoemde klassieke opera’s en balletten produceert in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. De voorstellingen worden muzikaal begeleid door het Filharmonie Orkest van Charkov onder de muzikale leiding van Jeroen Weierink. Nabucco is Italiaans gezongen en Nederlands boventiteld.


ZO 19 JAN | 15:00 UUR | € 39,50