IJMUIDEN - Op vrijdag 1 december (20.15 uur) kan de Stadsschouwburg Velsen wedijveren met de grote operahuizen in Europa. Na een succesvolle ‘Notenkraker’ vorig seizoen is het gelukt om dit jaar de opera van Charkov Staats Theater naar IJmuiden te halen. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Hun versie van ‘La Traviata’ toert over de hele wereld en komt nu voor het eerst naar Velsen! Met groot live orkest.

Meeslepend

In ‘La Traviata’ wordt de welgestelde prostituee Violetta Valéry, die lijdt aan tuberculose, voorgesteld aan de jonge Alfredo Germont, die zegt dat hij van haar houdt. Voor hem geeft Violetta haar leven als demi-mondaine op en zij gaat met hem samenwonen. Op een zekere dag krijgt Violetta bezoek van vader Germont die haar verzoekt de relatie met zijn zoon te beëindigen, omdat deze een huwelijk van zijn dochter in gevaar zou kunnen brengen. Zij doet wat van haar gevraagd wordt. Alfredo keert zich woedend van haar af, maar komt tot inkeer wanneer hij verneemt welk offer Violetta heeft gebracht. Samen met zijn vader bezoekt hij Violetta, maar het is te laat. Zij overlijdt in hun bijzijn. De meeslepende muziek van Verdi, met veel bekende melodieën, sluit perfect aan op het verhaal en laat niemand onberoerd.

Boventiteling

De opera wordt in het Italiaans gezongen en in het Nederlands boventiteld, zodat de theaterbezoekers het verhaal optimaal kunnen volgen. Het live orkest staat onder leiding van Jeroen Weierink.

Prijs: € 39.50 incl. garderobe en pauzedrankje

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.