VELSEN - Op donderdag 16 januari ziet u in de Stadsschouwburg Velsen een unieke theaterdubbel met twee uitblinkers in de kleinkunst: Katinka Polderman & Theo Nijland. In ieder hun eigen programma hebben zij de aanval geopend op alles en iedereen die blind achter anderen aanlopen en elkaar na-apen. De originaliteit is zoekgeraakt. En juist díe bewustwording, daar vestigen zij de aandacht op.


Katinka Polderman gaat in ‘Polderman draagt een steentje bij’ ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid. “Met haar bekende droogkomische, ietwat ironische humor zet zij haar scherpe observaties om in grappige omkeringen en veel originele liedjes over de allesvernietigende beschaving van de mens.”- Telegraaf

In zijn theaterconcert ‘En de rest is onzin’ kijkt Theo Nijland naar het heden vanuit een nabije toekomst. Hij scheidt als een ober die aan tafel een zeetong fileert, de zin van de onzin. Hij zingt - of zingzegt - alles vanuit een totaal ongenuanceerd eigen gelijk, maar altijd scherp en grappig, melodieus en swingend. Al zijn liedjes zijn juweeltjes, soms heerlijk romantisch, dan weer met een zwierige veeg uit de pan en de meesten zijn goed voor een brede grijns.


DO 16 JAN | 20:15 UUR | € 24,00