VELSEN - Muziekliefhebbers wacht op vrijdag 19 april a.s. een bijzonder concert. Drie Nederlandse topmusici, die zelden tot nooit in één muziekset staan, geven op verzoek van de Stadsschouwburg Velsen een gezamenlijk concert. Idee achter het combi-concert is dat alle drie de musici regelmatig afzonderlijk in de kleinere theaters optreden. Omdat Velsen geen klein theater meer heeft en de schouwburg haar publiek op muziekgebied wel wil blijven bedienen, kwam de vraag naar het combiconcert boven water. De drie musici gingen graag op het verzoek in en bereiden een unieke, smaakvolle muzikale happening voor.

Jeroen Zijlstra, bekend van het lied ‘Durgerdam slaapt’, waarvoor hij de Annie M.G. Schmidt-prijs won, blijft als voormalig Noordzeevisser een improviserend musicus (piano, toetsen en gitaar en zijn vertrouwde jazztrompet) scherp aan de wind varen en weet overal een blues sfeer te scheppen.

Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd. Zij zingt al meer dan tien jaar. Vanuit haar klassieke vocale scholing heeft Niki zich aanvankelijk gespecialiseerd in het zingen van Jiddische liederen. Die songs krijgen door Jacobs’ prachtige interpretaties een extra dimensie.

Eric Vloeimans is het zondagskind van de Nederlandse jazz. Alles wat hij aanraakt lijkt in muzikaal goud te veranderen, of het nu een project met filmmuziek, een barokorkest, wereldmuziek of fusion (versmelting van rock en jazz) is. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd.

VR 19 APR | 20.15 UUR | € 25,00