IJMUIDEN - Peter Blok is één van de beste acteurs van zijn generatie. Toneelgezelschap Suburbia is op dit moment een van de smaakmakende groepen in het professionele toneelcircuit. Sámen komen zij naar Velsen met de nieuwe zwarte komedie ‘Troost & Zonen’. Topacteurs uit drie generaties schotelen de toneelliefhebbers een bij vlagen hilarisch en zeer herkenbaar stuk voor over vaders en zonen. Op vrijdag 23 november a.s. staat ‘Troost & Zonen’ in de Stadsschouwburg Velsen.


Als wij pers en publiek mogen geloven heeft Suburbia met ‘Troost & Zonen’ een “heerlijk avondje familiedrama” in petto. In Peer Wittenbols’ nieuwe stuk draait alles om vier eenzame mannen die zich van de oer-Hollandse gezelligheid rondom de Sinterklaastijd niets aantrekken. Grootvader, zoon en kleinzonen. Zoonlief is een alleenstaande 50-plusser die in het geheim graag vrouwenkleren aantrekt. Zijn vader is inmiddels 75 jaar en klust op zijn oude dag bij als hulp-Sinterklaas. En dan zijn er nog twee kleinzoons die knel zitten in carrières en liefdes. Al jaren hebben zij elkaar niet willen zien, maar door een speling van het lot zijn zij opeens op elkaar aangewezen. Even lijkt de familie weer een warm nest. Maar dat is valse schijn. Gaandeweg de avond gooien alle ontboezemingen de onderlinge verhoudingen behoorlijk overhoop. En dat levert een fraaie pot toptoneel op.

Naast Peter Blok spelen Aus Greidanus Sr. (een toneelicoon uit zijn generatie), Xander van Vledder en Justus van Dillen.

VR 23 NOV | 20.15 UUR | € 25,00