VELSEN - Vanaf het moment dat Tineke Schouten op haar achtste verjaardag een speelgoedgitaar kreeg, had zij nog maar één wens: een beroemde zangeres worden. Het liep iets anders, maar beroemd is La Schouten zeker.

Zij staat bekend als een van Nederlands beste comédiennes en als koningin van de typetjes. Vorig seizoen maakte zij grote indruk met haar show ‘T-Splitsing’ over keuzes maken. Daarom komt zij, met haar band, op woensdag 17 januari (20.15 uur) opnieuw naar de Stadsschouwburg Velsen.

Onbekommerd lachen

Pers en publiek genoten van haar humor (met als uitschieter Bep Lachebek, de vriendin van Mark Rutte), haar ontroerende liedje voor haar (half-Marokkaanse) kleindochter en haar acteertalent als hoogleraar die liever een travestiet wil zijn. Wie wil een avond lang onbekommerd lachen, neemt de juist afslag en kiest voor Tineke Schouten. AD (*****) schreef over ‘T-Splitsing’: “Misschien wel de beste show van Tineke Schouten ooit.” Dagblad van het Noorden zag: “Schouten weet wat werkt! Ook in kostumering, de organisatie van snelverkledingen en het functioneren van de band. Uniek in haar genre.”

“Top publiek in Velsen”

Tineke Schouten speelt graag in de Stadsschouwburg Velsen: ,,Het IJmuidens publiek heeft mij enorm gesteund toen wij vorig jaar een liefdadigheidsvoorstelling voor Metakids speelden. Zelfs na 'n aantal eerdere uitverkochte zalen, was toch ook deze show weer uitverkocht. Top, trouw publiek en leuke mensen achter de schermen!” Op woensdag 17 januari staat zij met de reprise van T-splitsing opnieuw in haar geliefde schouwburg.

Prijs: € 39,-, incl. garderobe en pauzedrankje.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.