IJMUIDEN - De Duits-Nederlandse cabaretprins Sven Ratzke is al meer dan 20 jaar een fenomeen in de internationale muziekwereld. Uitgedost in glamourous outfits stond Sven op grote podia in o.a. Berlijn, Parijs en New York. De internationale pers jubelde uitbundig. “Ratzke is surreal, funny and musically sublime” schreef The Stage in Londen. En in de New York Press werd Sven afgeschilderd als een absolute “must see” en als “the lovechild van David Bowie en Eddy Izzard”. Tussen alle internationale roem door toert Sven dit najaar in Nederland. Op zaterdag 24 november a.s. staat hij in de Stadsschouwburg Velsen met zijn nieuwe best-of-show ‘It’s Wunderbar’.


In al zijn shows heeft Sven altijd hilarische conferences gemixt met steengoede muziek. En die gaat van Brecht en Weill via David Bowie en Lou Reed tot de crème de la crème van hedendaagse songwriters. Tussen zijn songs door vertelt Sven graag over door hem bewonderde vrouwen waarmee hij in zijn carrière optrad, zoals Hildegard Knef, Nina Hagen, Hanna Schygulla, Ellen ten Damme en Liesbeth List.

In ‘It’s Wunderbar’ zet Sven de hoogtepunten uit zijn eerdere shows op een prachtige rij. De theaters waarin hij speelt bouwt hij om tot een op zijn maat gesneden nachtclub waarin hij vervolgens zijn publiek met glamour, hilariteit en ijzersterke songs (van chanson tot pop en rock) betovert.

ZA 24 NOV | 20.15 UUR | € 25,00