VELSEN - De Stadsschouwburg Velsen biedt in haar seizoenprogrammering een ruim en divers toneelaanbod. De vele aangeboden toneelsmaken hebben natuurlijk te maken met de grote variatie die er qua smaak onder het publiek leeft. De grote groep liefhebbers van amusementstoneel wordt bediend met de gloednieuwe tragikomedie ‘Je kunt op me rekenen’, die op dinsdag 2 april a.s. te zien is.

‘Je kunt op me rekenen’ is het paradepaardjes van drie doorgewinterde topactrices: Wivineke van Groningen (Soldaat van Oranje, Zadelpijn), Lieneke Le Roux (Broos, Powervrouwen) en Margo Dames (Judas, Harrie en Eva met Jon van Eerd). De drie actrices hebben ieder afzonderlijk hun sporen op de Nederlandse planken al ruim verdiend. Zij bedachten gezamenlijk het verhaal van hun stuk en vroegen scenarist, zanger en componist Theo Nijland het stuk te schrijven. Hij wist eerder de prestigieuze Groenman-taalprijs te bemachtigen. De gelauwerde regisseur Mette Bouhuijs tekende voor de regie.

Wat het plot betreft: op de dag van hun vaders crematie krijgen de zussen Gwen en Til bezoek van een onbekende vrouw, Ireen. Deze confronteert de twee zussen met een emotionele videoboodschap van hun vader met wie ze bij leven nauwelijks contact hadden. Wat volgt is een komedie op leven en dood, waarin smakelijke ingrediënten als zusterliefde, principes, schone schijn, hebzucht, goede bedoelingen, schade, schande en een beetje wijsheid elkaar in hoog tempo opvolgen. En dan moet de plechtigheid nog beginnen…

DI 2 APR | 20.15 UUR | € 24,50

EIGENWIJS
De lokale musicalgroep EIGENWIJS MUSICALKIDS uit Velsen treedt op zaterdag 6 april en zondag 7 april a.s. op in de Stadsschouwburg Velsen. Na eerdere successen als ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’, ‘Doornroosje’, ‘De Drie Biggetjes’ en de vrolijke jongerenvoorstelling ‘High School Musical’ spelen de Eigenwijs Musicalkids dit seizoen de komische horrormusical ‘Little shop of horrors’, gebaseerd op de film van Roger Corman.

Voor de 50 Eigenwijs Musicalkids nadert begin april het spannende moment waarnaar zij al vanaf vorig jaar september hebben toegeleefd. Met ‘Little Shop of Horrors’ maakt de Velsen musicalgroep een verrassende keus. De komische horrormusical speelt zich voornamelijk af in de slechtlopende bloemenwinkel van de Mushniks. Om de winkel een boost te geven, neemt werknemer Seymour een vreemde plant mee en vernoemt die naar collega Audrey, waar hij een oogje op heeft. Mushnik geeft Seymour een week om te bezien of de plant Audrey zijn slechtlopende zaken kunnen verbeteren. De plant blijkt regelmatig in zang uit te barsten, maar er alleen wel een dieet van mensenbloed op na te houden en groeit hierop als kool. Geen alledaagse kost voor de horrorplant en ook niet voor het doorsnee musicalpubliek, maar het levert wel een verrassend en origineel theateravondje op.

ZA 6 APR 19.30 & ZO 7 APR 14.30 | € 18,50