VELSEN - Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen opent haar nieuwe seizoen met een theatervierdaagse vol film, theater, talkshows en rondleidingen. In een ‘lang weekend’ geeft het theater visitekaartjes af die duidelijk maken waar het theaterpubliek in Velsen en haar regio in seizoen 22-23 op mag rekenen.

Startschot van de theatervierdaagse lost de populaire Surinaamse cabaretier Roué Verveer. Op donderdag 15 september speelt hij zijn optimistische, maar ook vlijmscherpe successhowZo Goed Als Nieuw . Op vrijdag 16 september kunnen filmliefhebbers hun filmhart ophalen aan de nieuwe Franse bioscoophit Avec Amour et Acharnement met de filmiconen Juliette Binoche en Vincent Lindon . Op zaterdag 17 en zondag 18 september houdt de schouwburg OPEN HUIS. Op beide dagen zijn er gratis rondleidingen waarin theaterbezoekers de kans krijgen om ook áchter de schermen van het theater te kijken: o.a. op het toneel, in de toneeltoren en in de kleedkamers. In de filmzaal draait op beide dagen overdag het gratis filmprogramma De Ontmoeting , vol korte Nederlandse films van de hand van aanstormend kersvers filmtalent. In de korte films schitteren heel verrassend gerenommeerde filmacteurs als Jeroen Krabbé, Olga Zuiderhoek en Frank Lammers. Op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur wordt de foyer van de schouwburg omgebouwd tot talkshowcafé, waarin artistiek-directeur Jacob Bron met een groot aantal theatermakers (o.a. Jon van Eerd, Bas Hoeflaak, Remco Veldhuis, Arie Koomen) in gesprek gaat over hun nieuwe voorstellingen die in Velsen te zien zullen zijn. Op zondagochtend 18 september programmeert de schouwburg voor jonge theaterbezoekertjes van 2 t/m 6 jaar het tekstloze beeldendtheater-juweeltje Thuis (gratis toegankelijk) van de Oekraïense theatermaakster Anastasiia Liubchenko. Blikvangende avondfilm op de vrijdag en zaterdag is de op het filmfestival van Cannes bejubelde David Bowie-documentaire Moonage Daydream vol nooit vertoonde filmbeelden van o.a. liveconcerten uit Bowie’s persoonlijke archief.

Raadpleeg voor het complete openingsprogramma de website! Daarop wordt ook aangegeven welke evenementen gratis toegankelijk zijn en of reserveren noodzakelijk is.