IJMUIDEN.- De lente wordt dit voorjaar op het schouwburgpodium feestelijk ingeluid met een nostalgisch dansfeest. In samenwerking met de Velsense Regenboogbrigade organiseert de Velsense schouwburg voor Velsense dansliefhebbers een lentebal.

Voor één dag wordt van het schouwburgpodium de grootste dansvloer van de regio gemaakt, waar dansliefhebbers de voetjes van de vloer kunnen dansen. Het Amsterdamse gezelschap Het Danspaleis toert al jaren met zijn succesvolle formule door het land. Met een bak vol nostalgische muziek uit de jaren '50 en '60 en een klein peloton vrijwilligers die zélf ook graag dansen. De gastheren en gastvrouwen van het Danspaleis staan klaar om u naar de dansvloer te begeleiden. En daar kan geswingd worden op vertrouwde klanken van de onvergetelijke muziek uit de jaren '50 en '60: van meezinger tot tranentrekker, van Engelse wals tot quickstep, polonaise en zelfs rock 'n roll.

Tussen de dansen door is er de mogelijkheid om aan cafétafeltjes rond de dansvloer bij te praten met een hapje en een drankje. Het lentebal start om 14.30 uur met een feestelijk glaasje bubbels als toost op de nieuwe lente! Einde 16.30 uur.

Stadsschouwburg en Regenboogbrigade planden dit Lentebal als een feest van ontmoeting op een bijzóndere dag. Donderdag 21 maart 2024 werd door de Verenigde Naties uitgeroepen als Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Kaarten verkrijgbaar via de website van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen.