VELSEN - De Dansers uit Utrecht hadden vorig jaar met hun voorstelling Shake Shake Shake een geslaagd eerste seizoen met uitverkochte zalen en hartverwarmende reacties van pers en publiek. Met de tweede theatertour van het energieke dansconcert komt choreograaf Josephine van Rheenen, opgegroeid in Santpoort, terug naar de plek waar ze voor het eerst op het podium stond. Op woensdag 30 september speelt de band van dansers en muzikanten Shake Shake Shake live in de Stadsschouwburg Velsen.


Onder leiding van choreograaf Josephine van Rheenen en Guy Corneille maken De Dansers ‘dansconcerten’, waarin moderne dans en live muziek vloeiend worden gemixt en in elkaar overgaan. Josephine danst al van jongs af aan. Eerst bij de turnvereniging van Velsen en van haar 11de tot haar 17de bij het Kunstencentrum Velsen (nu KUNSTFORM). In de lessen van Dunja van Banning en Pirita Alderliefste ontdekte Josephine dat zij rest van haar leven met dans bezig wilde zijn. Ze volgde de dansopleiding aan de Theaterschool Amsterdam en begon direct na haar studie als danseres bij De Dansers, waarvan ze in 2014 artistiek leider werd. Met Shake Shake Shake probeert Josephine één bewegende band te vormen van muzikale dansers en dansante muzikanten.

Shake Shake Shake was dé hit op Oerol 2019. De voorstelling gooide hoge ogen met een verhaal dat gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waarin je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Maar bovenal gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden. Josephine: “Shake Shake Shake is voor mij alles van je afschudden. De bodem raken, weer opstaan en opnieuw beginnen.”

Deze stille zomer staat in schril contrast met de stomende festivalzomer die volgde op Oerol vorig jaar, met Shake Shake Shake op o.a. Lowlands, Zwarte Cross en De Parade. Nu, na een periode van binnen zitten, niet dansen en niet aanraken kunnen De Dansers niet wachten om weer écht contact te maken, met elkaar en met het publiek. Het nummer ‘Hold Me’ uit de voorstelling gaat over dit verlangen naar echt contact, in een wereld waarin alles aan de oppervlakte wordt gehouden door de constante druk van buitenaf: een boodschap die nu, in een periode van afstand houden, een krachtige lading krijgt.

Voorafgaand aan de voorstelling geeft Josephine van Rheenen een inleiding, waarin ze je meeneemt in het maakproces van De Dansers en zo context geeft om met een ruimere blik naar de voorstelling te kijken, zonder al te veel te verklappen.


De Dansers spelen Shake Shake Shake op 30 september om 19:00 uur in Stadsschouwburg Velsen.

Kaartverkoop en meer informatie via www.stadsschouwburgvelsen.nl

Ga voor de volledige speellijst naar www.dedansers.com