VELSEN - VRIJDAG 26 NOVEMBER
Geen film i.v.m. theatervoorstelling Jenny & Brigitte – Gedeelde smart

ZATERDAG 27 NOVEMBER
Deze zaterdag is het grootste documentaire festival ter wereld in Velsen: IDFA Extended. Interesse in de nieuwste documentaires? De IDFA Extended films op 27 november zijn als een speciale marathon-dag te boeken: vier documentaires voor slechts 30 euro. (ook afzonderlijk van elkaar te bezoeken - ticket: 10 euro per film)
10.00 Four Journeys De destructieve gevolgen voor de ouders van een in Amsterdam wonende Chinese filmmaker, geboren als illegaal kind in de éénkindpolitiek.
12.45 Turn Your Body to the Sun Indrukwekkend verhaal over een Sovjetsoldaat die krijgsgevangene werd en na WO II naar de goelag werd gestuurd. Zijn dochter kreeg nooit het hele verhaal te horen.
15.15 Cow Van anonieme melkleverancier tot een wezen met persoonlijkheid. Deze cinema verité-documentaire volgt de koe Luma tijdens haar dagelijkse leven, een statement tegen de zuivelindustrie.
17.30 Bigger than Us Wereldwijd verzetten jongeren zich tegen ongelijkheid, klimaatontwrichting en ander onrecht. De Indonesische activist Melati maakt een hoopvolle reis langs generatiegenoten. Wat drijft hen?

ZONDAG 28 NOVEMBER
11.00 Eiffel (6+) – Laatste kans Franse romantische film over de muze die ingenieur Gustave Eiffel tot de Eiffel toren inspireerde.
14.00 Besloten evenement i.v.m. Filmclub Velsen
17.00 The Voice of Love – Een ode aan Céline Dion (AL) The Voice of Love is een ode aan Céline Dion: regisseur en actrice Valérie Lemercier liet zich inspireren door het leven en de liefde van de Canadese superster.
20.00 Persian Lessons (16+) De Joodse Gilles ontsnapt aan de dood door zich voor te doen als Iraans. Maar het gevaar wijkt niet. Hij krijgt de taak een SS officier Perzisch te leren, een taal die hij zelf niet spreekt of kent...

DINSDAG 30 NOVEMBER
11.00 The Voice of Love – Een ode aan Céline Dion (AL)
14.00 Riders of Justice (16+) Deens komisch drama waarin vier mannen zich na een ongeval ontpoppen tot wraakengelen. Al leidt hun missie misschien niet naar de gewenste resultaten… Met Mads Mikkelsen.
17.00 Persian Lessons (16+)
20.00 Benedetta (16+) Deze nieuwe film van Paul Verhoeven schuwt opnieuw de controverse niet en vertelt het verhaal van een zeventiende -eeuwse non.