VELSEN - Bekijk hier het Programma van week 40

Carel Kraayenhof én Merel Polat in groot Orkater-spektakel
Het muziekspektakel Lost Tango bestormde afgelopen zomer het Oerol Festival op Terschelling en werd daar laaiend ontvangen door pers en publiek. De speciale theaterversie die nu langs de schouwburgen trekt, werd al even enthousiast onthaald. De drie topgezelschappen Orkater, Via Berlin en het Ragazze Quartet, aangevuld met tangokoning Carel Kraayenhof en de fabelachtig zingende actrice Meral Polat, leveren volgens de kenners een “stijlvol, melancholiek en humoristisch muzikaal spektakel” vol “hartverscheurend mooie muziek” af.

Zoals gezegd speelt in Lost Tango de tango de hoofdrol. Op zijn glamoureuze cruiseschip ‘Esperanza’ zwaaide Papa Tango jaren de muzikale scepter. Maar de glorie is vergaan, het schip ligt te roesten. Dochter Anna keert na vele jaren terug om Papa Tango en haar zussen op te zoeken. Het wordt een afrekening vol frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde. De familietreurnis én de familieliefde worden uitgespeeld en uitgezongen in allerlei varianten van fraaie tango-muziek: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

Meeslepende zang, ontroerend spel, een huilende bandeon, wiegend in een swingend septet en fijn strakke dans: Lost Tango heeft het allemaal. Carel Kraayenhof kruipt op onnavolgbare wijze in de huid van Papa Tango. Meral Polat (De Luizenmoeder) die daarbij op meeslepende wijze de Muchacha zingt, is de kers op de taart.
WO 23 OKT | 20.15 UUR | € 25,00 (excl pauzedrankje)

Magic of Georgia – Oost-Europese Riverdance opnieuw sensationeel
De spectaculaire Georgische dansshow Magic of Georgia treedt al jaren wereldwijd op in uitverkochte zalen en is eindelijk weer terug in Nederland. Met razendknappe acrobatische dansen en ontelbare kleurrijke kostuums schotelen de Georgiërs hun publiek op donderdag 24 oktober in de Velsense schouwburg een onweerstaanbare dans- en showsensatie voor. Volgens de internationale pers barst "de mooist denkbare dansvulkaan uit." Vol schitterende showbeelden, metershoge sprongen en pirouettes, spectaculaire vechtdansen en gracieus zwevende vrouwendansen. De internationale pers kopte: “Expected to be the next Riverdance."
DO 24 OKT | 20.15 UUR | € 34,50 (incl pauzedrankje)

Familemusical Doornroosje in herfstvakantie
Na een succesvolle reeks van elf betoverende sprookjesmusicals, die jaarlijks bezocht worden door meer dan 100.000 bezoekers, blaast sprookjesmusical-specialist Van Hoorne Entertainment dit seizoen Doornroosje De Musical nieuw leven in.

Resultaat is een sprookjesachtig muzikaal en humoristisch theaterspektakel voor iedereen vanaf 4 jaar. Voor de hoofdrol werd popzangeres Sita gekozen. En zij bouwde in eerdere populaire sprookjesshows als De Kleine Zeemeermin en Rapunzel al een grote reputatie op. Doornroosje is dit seizoen mede door haar een van de populairste familie-uitjes in de Nederlandse theaters. Naast de musicalster Sita leunt ook deze Doornroosje-versie weer stevig op de reputatie van het onder het kinderpubliek populaire tovenaarsduo Titus & Fien, die zo’n beetje alle sprookjesshows uit de Van Hoorne-keuken van (ook voor de ouders) aansprekende porties humor voorzien. Op donderdag 24 oktober staat Doornroosje in de Stadsschouwburg Velsen!
DO 24 OKT | 13.30 UUR | € 18,50 (excl pauzedrankje)

Winnares én finalisten van Amsterdams Kleinkunst Festival 2019 in clubsetting
De Stadsschouwburg Velsen wil de actuele ontwikkelingen in het theateraanbod volgen en naar Velsen halen. Niet alles en iedereen is uiteraard meteen geschikt voor de grote theaterzaal. Daarom experimenteert de schouwburg dit seizoen met kleine voorstellingen die in een clubsetting (café-opstelling) in de theaterfoyer worden gespeeld. In die reeks treden op vrijdag 25 oktober a.s. de winnares Rosa da Silva én de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2019 voor het voetlicht.

Volgens de jury “spat Rosa da Silva van het podium”. Naast haar treden ook Meester Alex en het muzikale trio EMMA op. Rosa da Silva maakte grote indruk met haar typetjes vol (zelf)spot die zij van een schurende blik op de huidige maatschappij voorziet. Meester Alex (met baard en hoed) is een ontwapende en originele rebel die zingt, dicht, rapt, gitaar speelt én moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Op humoristische wijze en met een virtuoos taalgevoel ventileert hij zijn eigen kijk op zijn eigen ik. Het muzikale trio EMMA gooit hoge ogen als vertegenwoordiger van een nieuwe kleinkunstgeneratie die worstelt met het dilemma van erbij willen horen én ondertussen ook authentiek en origineel te willen zijn.
VR 25 OKT | 20.30 UUR | € 15,00 (excl pauzedrankje)

Dutch Eagles gaan de ‘echte’ Eagles voorbij in voorstelling GOLD
Al jaren behoort de Nederlandse band Dutch Eagles tot de eredivisie van de popmuziek in Nederland. Met hun perfecte vertolking van het hitrepertoire van de wereldberoemde Eagles vergaarden de heren inmiddels zelfs internationale roem. Haar faam verzilvert de band tijdens jaarlijkse tournees langs de grote theaterzalen. Op de tour van dit jaar plakten de Dutch eagles het etiket ‘gold’. Waarmee gelinkt wordt naar de gouden Eagles-hits die op onovertroffen wijze worden vertolkt maar waarmee óók de muziek uit de gouden jaren zeventig, de glorietijd van de countryrock en westcoastpop, in de schijnwerpers wordt gezet. Resultaat: een avond ijzersterke meerstemmige popzang en weergaloze gitaarsolo’s in popconcert van wereldklasse. Volgens muziekjournalist Leo Blokhuis gaan de Dutch Eagles live zelfs de echte Eagles voorbij!
ZA 26 OKT | 20.15 UUR | € 27,50 (incl pauzedrankje)