IJMUIDEN - Hierbij het programma voor Filmtheater Velsen week 5.

DONDERDAG 2 FEB

17.00 Presque (12+)

In deze Frans-Zwitserse film ontdekken begrafenisondernemer Louis en de lichamelijk beperkte Igor tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht.

19.15 Living (9+)

De Britse acteur Bill Nighy schittert als rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Als hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht.

ZATERDAG 4 FEB

20:00 Triangle of Sadness (12+)
De prestigieuze Gouden Palm winnaar van dit jaar (Film Festival Cannes) is een even humoristisch als schrijnend commentaar op het luxe leven van de jetset.

ZONDAG 5 FEB

11:00 The Best of IDFA on tour 2022-2023 (12+)
Prijswinnende documentaires die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond: dat is de Best of IDFA on Tour 2023! Een uniek marathon-programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen.

19.00 De Acht Bergen (12+)

Een film over bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. Terwijl Pietro in zijn zoektocht naar geluk over de wereld zwerft, blijft Bruno trouw aan zijn berg.

DINSDAG 7 feb

14.00 De Cappuccino Film: Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song (AL)
Documentaire over de ontwikkeling van Leonard Cohens carrière aan de hand van de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song, Hallelujah.

17.00 The Son (12+)
Deze prachtige filmbewerking van Florian Zellers ontroerende theaterstuk is ook nog eens de opvolger van het succesvolle The Father, met geweldig spel van Hugh Jackman, Laura Dern en Anthony Hopkins.

19.30 I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie (12+)

Muzikale biopic over popicoon Whitney Houston; laat je meenemen op een emotionele, turbulente reis door haar leven en carrière.