IJMUIDEN - Op zaterdag 6 juli geven DanceWorks en Shantykoor Nortada een optreden op Plein 1945. Een mooi moment om nader kennis te maken met deze twee culturele verenigingen.


Het optreden is onderdeel van het verlevendigen van Plein 1945. Binnen de visie Pont tot Park is het plan om van Plein 1945 een horecaplein te maken. In de toekomst is het idee om het plein verder te herinrichten. Om het plein nu al extra sfeer te geven, is er dit jaar gestart met het verlevendigen van het plein. Zo hangen er sinds 15 juni 280 bloembakken aan de 96 balkons van de woningen die Plein 1945 opfleuren. Op 6 juli en 13 juli treden lokale culturele gezelschappen op om het plein te verlevendigen met activiteiten.

Zaterdag 6 juli geeft DanceWorks om 15.00 uur een optreden en Shantykoor Nortada om 16.00 uur.

Voor Pirita Alderliefste van DanceWorks was de oproep om op Plein 1945 op te treden logisch. Ze was ook betrokken bij de brainstormsessie om het plein te verlevendigen en reageerde direct toen de oproep in de Velser Gemeenschap werd gedaan. Pirita: “DanceWorks Velsen staat in de regio al meer dan 50 jaar garant voor dansplezier, techniek, uitdaging en ontwikkeling van nieuw danstalent. Met ons enthousiaste team van hbo-afgestudeerde dansdocenten bieden wij heel veel stijlen aan: van klassiek tot break en van modern tot urban en jazz. Iedereen is welkom, want we dansen op alle niveaus en met alle leeftijden vanaf 2 jaar.”

DanceWorks zal demo’s in diverse dansstijlen laten zien en aansluitend is er een dansworkshop voor kinderen. Het nieuwe seizoen van DanceWorks begint op 2 september, daar kan men zich nog voor aanmelden via info@kunstformvelsen.nl (ook voor meer informatie). Ze delen Plein 1945 met het Shantykoor Nortada die, aldus Cees Pootjes, vooral “liedjes uit de oude zeilvaart om het werk te verlichten” zingen.

Nortada treedt veel op in verzorgingstehuizen en op korenfestivals, maar kijkt er als IJmuidens koor naar uit om in eigen stad voor eigen publiek op te treden. Een lekker diverse zaterdagmiddag dus.

Verschillende verenigingen meldden zich na een oproep om Plein 1945 te verlevendigen met activiteiten op het plein. Zij laten in korte demo’s, presentaties en openbare repetities de Velsenaren kennismaken met hun aanbod. Leuke ideeën voor het plein kunnen gemeld worden bij Floor Thomasse, de transformatieloods van Velsen, via floor@stadenco.nl.