VELSEN - Marvin Gaye is een legende. Nog steeds wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke zangers en liedjesschrijvers van de Amerikaanse muziek.

De carrière van de singer/songwriter en sexy performer omspant de volledige Rhythm & Blues-geschiedenis: van de ‘Doo Wop’ in de jaren vijftig tot aan de ‘Soul’ van de jaren tachtig. Geheel terecht dus dat er een dampende muzikale ode aan zijn werk gebracht wordt in ‘What’s Going On’. Op zaterdag 20 januari (20.15 uur) laten Martin Jacott, John Oldenstam, Jared Hiwat en Maureen Fernandes met een live band in de Stadsschouwburg Velsen de fantastische muziek van Gaye horen.

Sterrenregen

De levensloop van Marvin Gaye is ronduit grillig te nomen. In zijn twintiger jaren komt bij Motown Records terecht en al snel groeit hij uit tot de populairste zanger van dat platenlabel.

Met hits als ‘How Sweet It Is (To Be Loved By You)’, ‘I Heard It Through The Grapevine’, ‘Sexual Healing’, ‘Ain’t No Mountain High Enough’ en natuurlijk het meesterlijke ‘What’s Going On’.

Maar zijn succes bracht drugsproblemen met zich mee en een liederlijk nachtleven. Reden voor zijn vader, een dominee die Gaye’s levenswijze sterk afkeurde, om in een ruzie die hoog opliep zijn zoon dood te schieten. In ‘What’s Going On’ klinkt vooral de heerlijke muziek, de makers van de dampende soulshow ‘Dock of the Bay – a tribute to Otis Redding’ trakteert het publiek op alle grote songs van Marvin Gaye.

Prijs: € 26,-, incl. garderobe en pauzedrankje.