IJMUIDEN - De Nederlandse theaters zijn weer een nieuwe oer-Hollandse musical rijker. Na eerdere succesvolle feel-goodshows als ‘Vamos’, ‘De Marathon’ en kortgeleden nog ‘All Stars’ ging eind oktober in het Amsterdamse theater De Meervaart het nieuwste paradepaardje van producent Rick Engelkes in première: ‘Expeditie Eiland’. De pers oordeelde: “vermakelijke expeditie met onverwachte wending”. Op dinsdag 20 en woensdag 21 november a.s. is ‘Expeditie Eiland’ te zien in de Stadsschouwburg Velsen.


Zoals de naam al doet vermoeden is ‘Expeditie Eiland’ een vette knipoog naar het bijna gelijknamige televisieprogramma ‘Expeditie Robinson’. Drie zeer uiteenlopende gezinnen (van volks tot chique en ingedut) dromen van roem en rijkdom. Maar daar moeten zij wel wat voor over hebben. Zij moeten in het zicht van de camera’s zien te overleven op een verlaten eiland. En natuurlijk gebeurt dan wat wij allemaal van de televisie kennen: de gezinsproblemen van thuis blijken ook op het tropische eiland in volle hevigheid los te barsten. En alsof dat nog niet genoeg is, gooit de tv-presentator extra olie op het vuur van de onderlinge verhoudingen. Om het televisiedrama nog wat extra op te laten laaien.

Voor het theaterpubliek komt dat de avond alleen maar ten goede. De onderlinge sores van de ambitieuze kandidaten blijkt om te smullen en de humoristische rollen van vooral Jelka van Houten en Lone van Roosendaal maken (aldus de pers) van de musical ‘Expeditie Eiland’ een vermakelijke expeditie. Producent Rick Engelkes verzamelde voor zijn nieuwe feelgood-musical een mooi rijtje musicaltoppers. Jelka van Houten en John Buijsman maakten als koppel vorig seizoen van de musical ‘De Marathon’ een gedenkwaardig succes. Naast hen o.a. Lone van Roosendaal, Ferry Doedens en Renée van Wegberg.

DI 20 NOV | 20.15 UUR | € 42,50