VELSEN - Matroesjka is hét techno-cabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. Nu zijn ze er klaar voor om met BRAINWASH de hersenpannen van hun Velsense toeschouwers te kraken. Op donderdag 9 januari 2020 in de Stadsschouwburg Velsen.

Eerst won Matroesjka (Lisa Loeb en Janneke Rinzema) de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014. Lisa en Janneke waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands en Zwarte Cross plat. Ze ontvingen juichende recensies voor hun debuutshow Eeuwig Vlees en werden met hun opvolger BRAINWASH door de NRC zelfs uitgeroepen tot cultureel hoogtepunt van 2018. Dat maakt nieuwsgierig.

BRAINWASH is een show vol knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en prachtige liedjes op elektronische beats. De Matroesjka-dames fileren niet alleen de actualiteit, maar ook zichzelf. Claudia de Breij verklaarde zich fan en de pers jubelde al weer in de allerhoogste tonen. Verwacht prachtige samenzang, ijzersterke liedjes en keiharde grappen. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kan alleen technocabaret ons nog redden.

DO 9 JAN | 20:15 UUR | €19,50