VELSEN - De Efteling komt in de herfstvakantie op woensdag 25 oktober (13.30 en 16.00 uur) naar de Stadsschouwburg Velsen met de sprookjesmusical ‘De Gelaarsde Kat’ (4+).

Een heerlijke familievoorstelling met prachtige decors, kostuums, topacteurs en een groot kinderensemble. Naast vaste kinderrollen spelen in IJmuiden maar liefst 20 kinderen uit de regio mee.

Ondeugend

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Kinderen

Naast de vaste kinderrollen spelen iedere voorstellingsdag maar liefst 20 kinderen eenmalig mee. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater honderden kinderen de kans geven om één dag een gastrol te spelen in een echte musical. Ook de Stadsschouwburg Velsen ging de afgelopen maanden op zoek naar kinderen in de regio die de gastrollen willen vervullen. Uit IJmuiden spelen Naomi , Romijn, Danique, Dewi , Rosalie, Lucas, Benthe, Loïs, Rihanna en Sophie mee. Eline en Liz uit de Velserbroek doen mee. Lotte, Viggo, Matthijs (Velsen) , Rosalie (Driehuis), Luka en Evia (Haarlem) en Jochem en Denley (Haarlemmermeer) maken de kindercast compleet.