IJMUIDEN - Actrice Lieneke Le Roux en cabaretière Mylène d’Anjou klommen afzonderlijk op naar de theatervrouwen-eredivisie. Zij troffen elkáár een paar jaar geleden in de succesvolle theaterserie ‘Powervrouwen’. Hun gecombineerde komische talent werkte in die serie al meteen aanstekelijk en ging door roeien en ruiten. Uit die samenwerking kwam zelfs een nieuw duo voort: ‘Le Roux & d’Anjou’. Twee maanden geleden lanceerden de dames hun eerste duo-show: de cabaretkomedie ‘Echte Liefde’, die op vrijdag 1 juni (20.15 uur) te zien is in de Stadsschouwburg Velsen. In hun eerste gezamenlijke theateravontuur gaan Le Roux & d’Anjou hun publiek prettig te lijf met een originele mix van hilarische scènes en mooie liedjes. Het liefst zo veel mogelijk over de top, zoals hun voorbeelden Eddie Monsoon en Patsy Kline uit de populaire tv-serie en film ‘Absolutely Fabulous’ (Ab Fab).

Vrolijk aan de rand van de afgrond
De originele en geestige gekte uit de duoshow is gebaseerd op een rake inhoud: ieders persoonlijke teloorgang. Terwijl de wereld om hen heen razendsnel verandert, doen de dames Le Roux & d’Anjou er alles aan om dat tempo bij te benen. Zij liggen op ramkoers met de Cloud, de jeugd en hun sociale leven. Met de moed der wanhoop en met tomeloze energie wordt er sans-gène gezongen, gedanst, gevochten, getroost en liefgehad. D’Anjou: “Het zijn vrouwen die zich het liefst blijven vasthaken aan de jeugd, die nog met van alles mee willen doen, maar waarvan je als toeschouwer al snel weet: vergeet het maar, dat gaat ze niet lukken. Alleen hebben ze dat zelf nog niet door.” Le Roux: “Ze worden ouder en alles wordt minder: het inkomen, de mannen, de seks. Alles gaat hangen. Dus wat moeten ze doen? Zeker in de wereld van tegenwoordig waar door vooral social media alles draait om: word ik wel gezien?”
In de duoshow van Le Roux & d’Anjou maakt de persoonlijke ondergang natuurlijk weemoedig over wat eens was, maar dat er zó’n potje theater van te maken is, dat stemt juist weer vrolijk

Prijs: € 26,00 incl. garderobe en pauzedrankje
Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.