HAARLEM - De avonden worden weer langer, de winter is in aantocht… Bij het verzetten van de klok vragen we traditiegetrouw aandacht voor lichtvervuiling. De gemeente dooft de verlichting van meerdere locaties in de stad op 28 oktober tijdens de Nacht van de Nacht.

Ook dit jaar sluit de gemeente graag aan bij het initiatief van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Al dit overvloedige kunstlicht wordt lichtvervuiling genoemd. Donkere nachten zijn goed voor de gezondheid van mens en dier. En natuurlijk voor het milieu en de economie, want al dat licht kost veel energie en dus ook geld.

Gevelverlichting uit

De gemeente doet mee door de gevelverlichting op de volgende panden te doven: de Nieuwe Kerk, de Grote of St.- Bavokerk, de Bakenesserkerk, Molen de Adriaan, Schoterveense molen, Amsterdamse Poort en het stadhuis. Deze panden zijn zaterdagnacht in duisternis gehuld, net zoals in voorgaande edities van de Nacht van de Nacht. De Stichting Haarlem Lichtstad doet op diverse plaatsen in de stad ook de gevelverlichting uit. Het betreft de gevelverlichtingen in de Barteljorisstraat, Zijlstraat, Warmoesstraat, Gierstraat, Anegang en van de Paterskerk.

Meer weten? Kijk ook op www.nachtvandenacht.nl.