VELSEN - De Summer Park avondconcerten op 9, 10 en 11 september van hét culturele festival in Velsen, Summer Park Sessions, zijn bijna uitverkocht. De laatste kaarten zijn vandaag in de verkoop gegaan. Maarten Redeker, organisator Summer Park Sessions: “Overdag zijn de optredens, de Kabouter Sessions voor kinderen, workshops en de culturele markt gratis toegankelijk. Voor de Summer Park avondconcerten vanaf 20.00 uur heb je een ticket nodig. We merken dat deze kaarten de laatste weken erg hard gaan, dus mocht je er nog bij willen zijn, dan moet je snel zijn.”

De Summer Park Sessions is de officiële start van het culturele seizoen en wordt om deze reden dan ook op vrijdagavond 9 september geopend door de nieuwe wethouder van cultuur Sander Smeets. Maarten: “Op elke avond zingen Velsense professionals als Rick Zwart, Lonneke Dort, Mieke van der Hulst en Matthijs Schelvis een avondvullend concert. Begeleidt door een liveband en een speciaal voor dit concert gevormd ensemble zingen zij in een avondvullend programma herkenbare hits en prachtige liedjes. Iedere avond worden zij ondersteund door een andere gastartiest. Op vrijdag 9 september is dat niemand minder dan Velsenaar, singer-songwriter en winnares van de Grote Prijs van Nederland; Fabiana Dammers. Op zaterdag 10 september is dat de Top van 15 van Velsen. Gebaseerd op de TOP 2000 kon de afgelopen maanden worden gestemd op de favoriete songs van Velsen. Welke songs de Top van 15 van Velsen hebben bereikt zie en hoor je deze avond, uitgevoerd door Alphenaar Muzieklessen IJmuiden. En op zondag 11 september is de gastartiest niemand minder dan Velsenaar, kleinkunstenaar en cabaretier; Erik van Muiswinkel.

Workshop Sessions
Speciaal voor die enthousiastelingen die niet alleen willen genieten, maar zelf ook mee willen doen, zijn er verschillende culturele en sportieve workshops. Wat dacht je van een workshop fotografie, een bootie-workshop voor je billen en benen, mee-doen-toneel of een cheerdance workshop waarbij je leert dansen als een echte Amerikaanse cheerleader. En de allerkleinste kinderen kunnen worden voorgelezen door Opa Jan of lekker dansen met kleuterdans.

Kabouter Sessions
Ook voor de jongste bezoekers is er van alles te beleven. Wat dacht je van Kabouterwerpen, Vier (kabouters) op een rij of het bekende Knapzaklopen? Neem vooral al je kaboutervriendjes mee en geniet van de Oud-Hollandse spelletjes op de Kabouter Sessions, hét kinderterrein op de Summer Park Sessions. Doe mee met het spiraalspel, misschien ben jij wel de beste in het kabouter gatenspel of paddenstoel ringwerpen en wie weet maak jij de hoogste toren bij reuze Jenga!

Culturele Markt
Naast alle optredens, de workshops en de Kabouter Sessions opent op zaterdag en zondag ook de culturele markt op het terrein. 31 verschillende organisaties vullen de markt met streekproducten, handgemaakte producten en natuurlijk heel veel (beeldende)kunst en cultuur.

Kortom er is voor iedereen wat leuks te zien, te beleven en natuurlijk ook te proeven op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september in Park Velserbeek.
Tickets Het volledige gratis programma en de tickets voor de avondconcerten zijn te verkrijgen via: http://www.summerparksessions.nl/.