VELSEN - Steracteur Bram van der Vlugt bouwde een grote reputatie op in de theaters. Met indrukwekkende rollen in veel toneelklassiekers. Wat niet wegpoetst dat een nóg groter publiek dan dat van de toneelliefhebbers hem óók kent als de jarenlange Nederlandse televisiesinterklaas. Maar die tijd is voorbij.

Bram van der Vlugt wordt deze maand 85 jaar en speciaal voor die gelegenheid schreef toneelschrijver Thomas Verbogt een indrukwekkend stuk. Op het lijf van de hoogbejaarde Van der Vlugt. Zodat hij in zijn jubileumjaar alle kanten van zijn grote talent kan laten schitteren. Het stuk ‘Vogel’ werd in de Velsense schouwburg gemonteerd en voor het eerst in besloten kring gespeeld. Het maakte toen al grote indruk. Om zijn rake inhoud en het spel van de beide spelers: naast Bram van der Vlugt speelt de aanstormende indrukwekkende jonge acteur Thijs Prein.

Op donderdag 9 mei a.s. komt ‘Vogel’ terug naar Velsen. Voor een feestelijke ‘verjaardagsvoorstelling’. In de slotmaand van het theaterseizoen prachtig voer voor de ware toneelliefhebber. In zijn stuk kruipt Van der Vlugt in de huid van een hoogbejaarde man die al jaren in een verlaten stationsgebouw woont. In zijn levensverhalen gooit hij realiteit en fantasie door elkaar. Samen met zijn kleinzoon gaat hij op zoek naar wat er wérkelijk in de oorlog met hem is gebeurd. Angst voor de waarheid én het naderende einde brengen kleinzoon en grootvader dichter bij elkaar.

DO 9 MEI | 20.15 UUR | € 28,50