VELSEN - De 3JS zijn natuurlijk bekend van hun prachtige Nederlandstalige liedjes waarmee ze vele hits scoorden en grote aantallen fans verwierven. Op donderdag 24 mei (20.15 uur) viert het Volendamse supertrio zijn 10-jarig jubileum in de Stadsschouwburg Velsen.

10e album met tien liedjes
Muzikale basis voor de 3JS-tournee van dit jaar is het eerder dit voorjaar verschenen album NU. Voor de band is het tiende album er een met een speciale betekenis. “NU is op meerdere manieren een frisse start”, aldus Jan Dulles. “Het is het eerste reguliere album dat we uitbrengen bij onze nieuwe platenmaatschappij en de manier waarop we de liedjes hebben geschreven was anders dan daarvoor. We hebben meer de regie uit handen gegeven en met anderen samengewerkt.” Jaap Kwakman: “Met dit album hebben we echt de rem eraf gehaald. We hebben losgelaten wat de fans, de platenmaatschappij, ons management en anderen ervan zouden vinden. Meer dan ooit weten we wie we zijn. Daarbij zijn we niet meer bang om op ons gezicht te gaan. Het album bevat tien liedjes die stuk voor stuk singles zouden kunnen worden. Daar zijn we trots op.”

Eerlijk gezegd bestonden de 3JS in 2017 al 10 jaar en had het jubileum dus ook toen gevierd kunnen worden. Maar de zeer succesvolle U2-tournee kwam ertussen en de Volendamse heren wilden het jubileum toch zoveel mogelijk ophangen aan hun éigen repertoire. Omdat zij daaraan hun grootste succes en hun unieke positie in de Nederlandse muziekwereld ontlenen. De fans kunnen zich voorbereiden op alle hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar in één programma.

Prijs: € 29,50 incl. garderobe en pauzedrankje
Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.