IJMUIDEN - Als er iemand moderne dans razend populair weet te maken, is dat de Vlaamse choreografe Isabelle Beernaert (bekend van 'So You Think You Can Dance' en 'The Ultimate Dance Battle'). Wereldwijd dingen media, artiesten en modehuizen naar haar hand. Haar populariteit dankt zij aan haar vermogen alledaagse ervaringen te vertalen naar uitzonderlijke choreografieën. Op donderdag 30 november (20.15 uur) is haar gezelschap voor het eerst te zien in de Stadsschouwburg Velsen.

Pure dans

Wie wil er niet weleens helemaal opnieuw beginnen en alles achter laten? Onze geschiedenis, onze beslissingen, fouten… in één beweging van tafel vegen! Als een onbeschreven blad weer doorgaan. Een nieuwe start. Het verleden vergeten, de toekomst wacht.
In dansvoorstelling ‘Tabula Rasa’ probeert choreograaf/ theatermaker Isabelle Beernaert gewoontes te kenteren, om schoon schip te maken, de vrijheid op te zoeken en te voorkomen dat we klein blijven. Een samenspel van pure dans en verschillende muziekstijlen (o.a. Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice).

Choreograaf bij So You Think You Can Dance

Isabelle Beernaert volgde haar opleiding tot danser aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen (KBA), waar ze werd geschoold in onder andere klassiek ballet, moderne dans en jazz. Daar werkte Beernaert met talloze binnen-en buitenlandse choreografen voor zowel klassieke en moderne theaterstukken. Zij werd telkens verkozen omwille haar inlevingsvermogen en sterke persoonlijkheid. Tevens werkte Beernaert in binnen- en buitenland met bekende choreografen in de moderne danswereld. Sinds 2009 is Beernaert als choreograaf werkzaam voor het tv-programma ‘So You Think You Can Dance’ (NL/BE). In haar creaties vertelt zij het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven. Haar spraakmakende choreografieën voor ‘So You Think You Can Dance’ laten vrijwel niemand ongeroerd. In 2011 was Beernaert de winnares van het eerste seizoen van ‘The Ultimate Dance Battle’.

Prijs: € 35,- incl. garderobe en pauzedrankje.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.