IJMUIDEN - Na twee geslaagde edities, in 2016 en 2017, zal in 2018 de derde editie van De Grote IJmuiden Quiz plaatsvinden op woensdagavond 28 maart in het IJmuidense historische Thalia Theater. De bibliotheek, waar de vorige twee edities plaatsvonden, is te klein geworden voor het toenemende aantal deelnemers.

In Thalia zal initiatiefneemster, pub-quizmaster en BIJ-er (Bekende IJmuidenaar) Nel Luiken, vanaf 19:30 de IJmuidenkenners aan de tand voelen over het verleden, heden en de toekomst van IJmuiden.

Welk team gaat dit jaar met de eer strijken? Eerder wonnen de teams van Je Bent IJmuidenaar Als (2016) en Een IJmuidenaar Leeft (2017). Nel Luiken en Erik Baalbergen zijn volop bezig met het samenstellen van quizvragen in onder meer de categorieën Nieuws, Historie en Sport. De winnaar krijgt eeuwige roem en mag een jaar lang de Grote IJmuiden Quiz wisselbeker behouden.

Teams met maximaal vijf personen kunnen zich vanaf heden aanmelden per e-mail aan nel.luiken@gmail.com met onderwerp ‘Aanmelding Grote IJmuiden Quiz’. Vermeld in de e-mail naam, mailadres en telefoonnummer van de teamleider, de naam van het team en het aantal teamleden.

Men kan zich ook individueel als deelnemer aanmelden. In dat geval wordt op de avond zelf gekeken of er met de losse aanmeldingen extra teams kunnen worden geformeerd of dat men kan aanschuiven bij andere teams. De kosten van deelname zijn 6 euro per persoon, ter plekke te voldoen. Publiek is welkom – en heeft gratis toegang - om zelf (in stilte) na te denken over de vragen en om de deelnemers aan te moedigen.

Schroom niet en strijd mee om de titel ‘IJmuidenkenner 2018’!