IJMUIDEN - De Stadsschouwburg Velsen is het podium voor de gemeente Velsen en omstreken. Naast een breed aanbod aan professionele voorstellingen maakt het theater graag het podium vrij voor de lokale makers. In de maand november zorgen vier gezelschappen met nieuwe producties voor een sprankelend aanbod voor jong en oud.

IJmuider Harmonie – Movie Proms
De Proms-concerten van het IJHmusementsorkest (de afdeling lichte muziek van de IJmuider
Harmonie) in de Stadsschouwburg Velsen zijn uitgegroeid tot een levendige traditie. Dit keer staat het publiek een sprankelende 'Movie Proms' te wachten. Met verschillende lokale zangtalenten zet
het orkest op zaterdag 4 november (20.15 uur) een spetterende show vol bekende filmmuziek neer.

De Jonge Stem speelt Broadway-hit

Grote sterren staan in de rij om de hoofdrol te spelen in ‘How to succeed in business without really trying’. Zo schitterde Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe onlangs op Broadway als Finch. Veel mensen die op kantoor werken zullen wel één of meerdere collega’s hebben die op Finch lijken. Personen waarbij je twijfelt over hun capaciteiten, maar die toch steeds weer hogerop raken. De Jonge Stem speelt op vrijdag 10 en zaterdag 11 november (20.15 uur) de Nederlandse versie van deze musical met een knipoog. In de regie van Mieke van der Hulst.

Velsense Sintshow

Goed nieuws voor alle kinderen in Velsen en omstreken. Ook dit jaar heeft Sinterklaas besloten om direct na zijn aankomst in IJmuiden te blijven logeren, zodat hij op zondagmiddag 19 november (15.00 uur) in de Stadsschouwburg Velsen kan zijn. Helemaal uitgerust van de reis zet hij samen met zijn Pieten het theater weer op stelten met de enige echte Grote Velsense Sinterklaasshow van DanceWorks Velsen!

OTK onthult geheim

De derde week van november is in de Stadsschouwburg Velsen traditioneel gereserveerd voor de Onderwijzers Toneelvereniging Kennemerland. Van woensdag 22 t/m vrijdag 24 november (19.30 uur) stralen de onderwijzers op het toneel met een nieuw spannend theateravontuur. Tijdens een schoolreisje ontdekken vier kinderen het geheim van Beeckestijn, een geheim dat hen gaat helpen om de sloop van Beeckestijn te voorkomen. Zij komen terecht in de 18e eeuw, de tijd van VOC, rijkdom, pruiken en buitenhuizen, en gaan op zoek naar de schat. Dat valt niet mee, vooral als je niet weet wáár je precies naar moet zoeken! En wie is die schim daar achter de bomen? Een verhaal over andere tijden, gekke gewoontes, vriendschap en moed.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.