IJMUIDEN - Theatergroep Nomade specialiseerde zich in locatietheater. En dan vooral in historische spektakelstukken die bij voorkeur op passende, ongewone speelplekken worden vertoond. Voor de nieuwe productie WILLEM VAN ORANJE koos regisseur/hoofdrolspeler Ab Gietelink de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid. Maar de weersomstandigheden zaten niet mee.

Een aantal van de geplande voorstellingen moest vanwege regen en wind worden afgelast. Daaronder ook de landelijke première. In overleg met de Stadsschouwburg Velsen, een van Nomade's vaste presentatiepartners, krijgen de teleurgestelde bezoekers van de afgelaste voorstellingen een herkansing. Op donderdag 26 september a.s. staat het historische epos rond de Vader des Vaderlands opnieuw op Velsense bodem, maar dan (zonder regen en wind) in de Velsense schouwburg. En daar is genoeg zaalcapaciteit zodat ook nieuwe bezoekers zich nog kunnen melden.

In WILLEM VAN ORANJE voert Nomade, met een lichte eigentijdse swing, het leven van Willem van Oranje ten tonele. Alle dramatishe gebeurtenissen trekken voorbij: vanaf de 'Hollandsche opstand', het beleg van Haarlem en de abdicatie van Keizer Karel V tot aan de moord op het Delfste Prinsenhof.

ZA 26 SEPT | 20.30 UUR | € 24,50