IJMUIDEN - Columnist en cabaretier Pieter Derks won in 2005 op het Amsterdams Kleinkunst Festival de publieksprijs, daarna maakte hij zijn eerste voorstelling en toerde daarmee door alle kleine zalen, jongerencentra en buurthuizen. Sindsdien maakte Pieter elke twee jaar een nieuwe voorstelling en tussendoor nog een oudejaarsconference, die werd uitgezonden op Radio 1.


In 2012 begon Pieter als wekelijkse afsluiter bij De Wereld Draait Door, waar hij het nieuws van de week samenvatte, en was hij te zien in programma’s als ‘In Goed Gezelschap’, ‘De Slimste Mens’ en ‘Wie is de Mol’.


Pieter Derks maakt intelligent, scherp en grappig actualiteitencabaret. Met zijn zachte uitstraling is hij innemend, maar kan hij op een vriendelijke manier verrassend venijnig zijn. Zijn nieuwe solo ‘Voor wat het waard is’, is ook op die dubbele leest geschoeid. Op vrolijk nuchtere wijze rekent Pieter af met de tijdgeest en dagelijkse onzin. Zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en dan op hun plek zetten. Op donderdag 14 maart a.s. zal hem dat zeker lukken in de Stadsschouwburg Velsen.


DO 14 MRT | 20.15 UUR | € 26,00
https://stadsschouwburgvelsen.nl/