VELSEN - Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? Kom gratis en voor niks blockbusters en films kijken in Filmtheater Velsen. En tijdens de film wordt er ook gratis frisdrank en popcorn geserveerd. Speciaal voor jou. Kortom, een toffe avond naar de bioscoop met jouw vrienden deze zomer!

Datum: 29 juli, 5, 12 en 19 augustus
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Filmtheater Velsen
Reservering via www.filmtheatervelsen.nl

Dit gratis filmprogramma is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Velsen met het initiatief Zomerpret Velsen. Een speciaal evenement om jongeren deze zomer gratis sport en cultuur te bieden. In Filmtheater Velsen draait op 29 juli, 5,12 en 19 augustus films die gratis toegankelijk zijn voor jongeren tussen de 12 en de 18 jaar oud. Het programma bestaat uit kersverse blockbusters (Cruella, F9) en recente populaire films waarin muziek een grote rol speelt (De belofte van Pisa, Straight Outta Compton).

Filmprogrammeur Hugo Emmerzael: “Ook jongeren hebben afgelopen jaren ontzettend veel moeten inleveren qua plezier, sociaal contact en culturele ervaringen. Met deze fantastische, laagdrempelige films hopen we deze zomer wat terug te kunnen geven.”

De gratis kaarten kunnen op de website van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen gereserveerd worden. Let op: er is een leeftijdscheck aan de deur. Er kan om legitimatie worden gevraagd.

Programma Filmtheater Velsen in het kader van Zomerpret Velsen:

Donderdag 29 juli- 20.00 uur - Cruella
Cruella de Vil ken je vast wel van de 101 Dalmatiërs. In deze gloednieuwe live-action origin story zie je het verhaal achter een van de meest beruchte en modieuze schurken ooit. Met veel mode, actie, humor en muziek is deze film een heerlijke trip.

Donderdag 5 augustus - 20.00 uur - Straight Outta Compton
Hoe is rap eigenlijk groot geworden? Dit waargebeurde verhaal begint halverwege de jaren 80 in Compton Californië. Vijf jonge mannen delen samen hun ervaringen. Dat doen ze door 'brutale' en eerlijke muziek te maken waarmee ze in opstand komen. Onder de naam N.W.A. (bekend van onder andere Dr. Dre, Ice Cube en Eazy-E) zorgen ze voor een eigen revolutie en vertellen ze de wereld met hun muziek over het leven in hun gevaarlijke buurt.

Donderdag 12 augustus - 20.00 uur - De belofte van Pisa
Tiener Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Met wat hulp van zijn oudere broer mag hij auditie doen aan het Muzieklyceum en wordt hij nog aangenomen ook. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst begint hij aan de chique opleiding in Amsterdam-Zuid. Tot zijn stomme verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem… Verfilming van Mano Bouzamours bestseller roman.

Donderdag 19 augustus - 20.00 uur - Fast & Furious 9
Hou je van het ronkende geluid van auto's en motors? Dan is Fast & Furious 9 echt iets voor jou. Dit is het negende hoofdstuk uit de Fast & Furious saga, die al twintig jaar bestaat en wereldwijd al meer dan $5 miljard heeft opgebracht.