VElSEN - Twee van onze beste musicalsterren, Stanley Burleson en Freek Bartels komen op donderdag 18 januari (20.15 uur) naar de Stadsschouwburg Velsen met ‘From Sammy With Love’.

Zij brengen topentertainer Sammy Davis Jr. (1925-1990) weer tot leven! De man die onvergetelijke indruk maakte met het lied ‘Mr. Bojangles’. Beiden kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack (met o.a. Dean Martin en Frank Sinatra). Een verrassende, swingende show met een

ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie. “Een verpletterende showoptreden” (Parool****)

Mr. Bojangles

De musical ‘From Sammy With Love’ schetst een biografisch portret van Sammy Davis jr., de zwarte topentertainer die bekend werd met het lied ‘Mr. Bojangles’. Maar hij kreeg ook te maken met veel racisme tijdens zijn leven. De showbizz bood uitkomst, maar alleen als de spotlights aan waren. Na zijn optredens moest hij vaak via de achterdeur de clubs verlaten. Dit intrigerende levensverhaal is vervlochten met de levens van musicalsterren Stanley Burleson en Freek Bartels.

Superieure songs

“Het is een vlechtwerk van liedjes, dansnummers, biografische spelscènes en persoonlijke ontboezemingen waarin Burleson en Bartels zich veelzijdige allrounders tonen,” vond de Telegraaf (***). “Beide mannen zingen prachtig. En allebei tapdansen ze geweldig energiek, technisch volmaakt en spatgelijk,” schreef Trouw (****). “Kleiner en originelere kan een musical nauwelijks zijn,” voegde NRC (****) daar aan toe.

‘From Sammy With Love’ was in 2013 al een groot succes en Zweden en regisseur Jonna Nordenskiöld verweefde voor de Nederlandse versie de persoonlijke anekdotes en bespiegelingen van Burleson en Bartels, af en toe vol zelfspot. Dat illustreert hoe zij en hun familie omgaan met vooroordelen waar zij zelf mee te maken krijgen. “Zo wordt ‘From Sammy With Love’ een muzikale ode, een artistieke biografie én een persoonlijk, geëngageerd document,” aldus Theaterkrant (****).

Prijs: € 35,-, incl. garderobe en pauzedrankje.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.