VELSERBROEK - Op 12 mei, de dag dat de landelijke vogelweek in Nederland begint, neemt boswachter Fred van den Bosch u mee op een vogelexcursie op de fiets. De excursie gaat langs diverse vogelkijkhutten in het Noordhollands Duinreservaat.

Voor wie?
Iedereen is welkom, vogelkennis is niet vereist maar natuurlijk nooit weg. Voor vogelaars is deze excursie zeker interessant omdat hij langs de beste vogellocaties in het duingebied voert. Ook leert u welke bijzondere soorten u kunt spotten bij de verschillende kijkhutten. Een locatie die zeker bezocht zal worden is het infiltratiegebied Castricum waar al vele jaren een aalscholver kolonie huist.

Waar en hoe laat?
De excursie gaat om 7.30 uur van start vanaf Bezoekerscentrum De Hoep aan de Zeeweg in Castricum en duurt ongeveer 1 ½ uur. Houd er rekening mee dat de excursie op de fiets zal plaatsvinden. Het is mogelijk om ter plekke een fiets te huren. Geef dit wel aan bij uw reservering.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. De excursie kost € 5,00 per persoon.

Na afloop van de excursie ontvangt u een plattegrond met daarop de locaties en kunt u terecht in het bezoekerscentrum. Daar vinden de hele dag activiteiten plaats rondom het thema vogels.