VELSEN - “Richard Groenendijk gedijt op het podium en trakteert zijn publiek wederom op hilarische verhalen en mooie liedjes,” aldus de Telegraaf ****. Toen de cabaretier een paar weken geleden in première ging met zijn nieuwe show ‘Om alles’ regende het sterren.

Die waardering voor de humor van de cabaretier is iets dat Velsenaren die Groenendijk kennen allang weten. Op dinsdag 23 januari (20.15 uur) zijn de vileine, vette grappen vol zelfspot in ‘Om alles’ te zien in de Stadsschouwburg Velsen. Groenendijk is scherp, heel erg grappig en zeer ad rem. Hij maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar uiteindelijk een klein hartje.

Brullen van het lachen

De onderwerpen in ‘Om alles’ zijn herkenbaar, Groenendijk geeft, al dan niet via een van zijn vele treffend neergezette typetjes, weer flink af op de grootstedelijke elite, hun dubieuze moraal en exorbitante levensstijl. Bijvoorbeeld in een conference over een te hip feestje in een Rotterdams penthouse. Of hij hekelt BN-ers, deze keer onder meer Patty Brard. Met zijn hoge snelheid van grappen, zijn sterke timing en zijn rake typeringen laat Richard Groenendijk in ‘Om alles’ de zaal een avond lang brullen van het lachen. Maar er zijn ook momenten van ontroering, bijvoorbeeld als hij een liedje zingt. De Volkskrant (****) noemde ‘Om alles’ “hoogstaand amusement met een scherp randje.” Reserveer snel de laatste kaarten.

Prijs: € 26,-, incl. pauzedrankje en garderobe.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.