VELSEN - Intrigerende vriendschap tussen twee supersterren

Twee van de grootste en meest bekende diva’s van de vorige eeuw, Edith Piaf en Marlène Dietrich, hadden een buitengewone vriendschap. Op donderdag 2 november (20.15 uur) is in de Stadsschouwburg Velsen te zien waarom hun relatie uiteindelijk uit elkaar klapte. Want de hartsvriendinnen stonden op een heel eigen manier in het leven: Piaf die het leven opdronk tot de laatste teug en Dietrich die haar leven zorgvuldig plande. In een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer de dames van elkaar verschillen, maar ook hoeveel de twee nog van elkaar houden. ‘In bed met Dietrich & Piaf’ is een voorstelling vol muziek, humor, nostalgie, feit en fictie.

Meesterlijk gevecht

In de hoofdrollen twee dames die aan elkaar gewaagd zijn. Frédérique Sluyterman van Loo schitterde vorig seizoen nog als Conny Stuart in ‘De Grote Drie’ en kruipt nu in de huid van de mysterieuze filmster en zangeres Marlène Dietrich, die een symbool was van glamour en verleidelijkheid. Irene Kuiper, bekend van onder meer de musical ‘Sister Act’, speelt de rol van Edith Piaf, een van de grootste zangeressen die Frankrijk ooit gekend heeft, maar die een droevig persoonlijk leven kende. Ger Otte neemt alle mannenrollen voor zijn rekening en Daniël Cohen schreef en regisseerde ‘In bed met Dietrich & Piaf’. “Een meesterlijk gevecht tussen de Duitse, gedisciplineerde Dietrich en de gepassioneerde, mateloze Piaf. Cohens script in een magische en spannende mengeling geworden van feit en fictie,” schreef de Volkskrant.

Het Meisje van Velsen

Daniël Cohen en Frédérique Sluyterman van Loo vinden het heerlijk om weer terug te keren in hun geliefde schouwburg van Velsen. Cohen schreef de jubileumproductie van de schouwburg en Sluyterman van Loo speelde mevrouw Dekker, opoe Rex in ‘Het Meisje van Velsen’.

Prijs: € 25, incl. garderobe en pauzedrankje.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.