ZANDVOORT - De trucks, trailers en tenten staan netjes gerangschikt in de paddock, de hospitality-units zijn opgebouwd, de tribunes en videoschermen staan er en de weersverwachting is ook nog eens uitstekend. Kortom: niets staat een geslaagd DTM-raceweekeinde van de DTM op Circuit Zandvoort in de weg. Van vrijdag tot en met zondag is er volop actie te verwachten op het circuit in de duinen. Ook zal er een speciale ‘Biergarten’ geopend zijn aan de binnenzijde van de Tarzanbocht. Kaarten zijn er al vanaf vijf Euro (gereduceerd tarief dagkaart vrijdag in de voorverkoop, normaal tarief tien Euro) en kunnen worden besteld via www.dtm.com en www.circuitzandvoort.nl.

Met de DTM en het FIA EK Formule 3 komen de toonaangevende toerwagen- en formulewagenserie van Europa dit weekeinde in actie op Circuit Zandvoort. In de DTM strijden de beste toerwagencoureurs van Audi, BMW en Mercedes-AMG tegen elkaar op het scherpst van de snede. De Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns beleeft op Zandvoort zijn thuisrace en hoopt daarbij op een podiumplaats, zo liet hij bij de officiële persconferentie voorafgaand aan het evenement weten. Bij die gelegenheid waren ook tweevoudig kampioen en oud-Zandvoort-winnaar Marco Wittmann voor BMW en Daniel Juncadella namens Mercedes-AMG aanwezig. In de Formule 3 start ondermeer het Nederlandse team Van Amersfoort Racing, dat net voor het weekeinde op Zandvoort de Duitse Sophia Flörsch als enige dame in het veld vastlegde. Zij start naast de beide rijders Keyvan Soori Andres en Artem Petrov, die al sinds het begin van het seizoen voor de renstal uit Zeewolde rijden.

Daarnaast zijn er de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge, beide powered by Hankook, als klassen in het voorprogramma. In de Supercar Challenge rijden indrukwekkende auto’s van Porsche 991 GT3 Cup tot TCR-toerwagens, in de GT & Prototype Challenge komen LMP3-prototypes en krachtige sportwagens als Lamborghini en Mosler aan de start.

Het programma begint op vrijdag rond 11.00 uur met de vrije training voor het FIA EK Formule 3, terwijl ook de DTM, de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge op vrijdag al vrije trainingen en deels kwalificaties afwerken. Op zaterdag loopt het programma op de baan met trainingen en wedstrijden van 8.30 tot 18.50 uur, inclusief twee pitwalks van 11.55 tot 12.35 uur en van 19.00 tot 19.40 uur, een unieke gelegenheid om de DTM-auto’s van nabij te zien. Op zondag wordt er van 9.15 tot 17.40 uur gereden. Ook op zondag is er een pitwalk, en wel van 11.50 tot 12.35 uur. Ook zijn er interviews en handtekeningsessies van alle series gepland.

Speciaal voor het DTM weekend wordt de bijzondere Paddock Club, aan de binnenzijde van de Tarzanbocht, opengesteld voor iedereen die toegang heeft tot de paddocks. De locatie, voorzien van een prachtig terras met uitzicht, zal worden omgetoverd tot ‘Biergarten’, inclusief de bijbehorende hapjes en drankjes. Uiteraard zijn ook Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club gedurende het hele weekeinde geopend. Kaarten zijn in de voorverkoop goedkoper en zijn te bestellen via www.circuitzandvoort.nl en www.dtm.com.