IJMUIDEN - Een góede tribute is geen flauwe imitatie maar juist een groot nostalgisch feest! De Nederlandse muziekshow ‘Legendary Albums Live – Brothers in Arms’ is daarvan een puntgaaf voorbeeld. De showmet o.a. Erwin Nijhoff en Marcel de Groot trok vorig seizoen alle volle zalen en komt wegens dat succes nog even terug. Op donderdag 4 oktober a.s. is de show te zien in de Stadsschouwburg Velsen.

Onder hun succesmerk hebben de producenten van Legendary Albums Live al eerdere versies met albums van U2 en Bruce Springsteen achter de rug. Nu dus Dire Straits. Hun album ‘Brothers in Arms’ is nog steeds een van de best verkochte albums ooit! Met wereldhits als ‘Brothers in Arms’, ‘Money for Nothing’, ‘Walk of Life’ en ‘Why Worry’. De fans krijgen nu het complete album live voorgeschoteld en, om de beleving nog groter te maken, worden de hitsongs aangevuld met andere Dire Straits-hits en smeuïge kleedkamerverhalen. Blikvangende muzikanten in de line-up zijn de altijd bevlogen Erwin Nyhoff (The Voice of Holland) en meestergitarist Marcel de Groot. Om hen heen een vierkoppige band bestaande uit Jan-Peter Bast, Jelske Hoogervorst, Arie den Boer en Marco Dirne. De pers jubelde over het theaterconcert. Marcel de Groot wordt als de stille kracht achter de show beschouwd en met zijn spel “steekt hij de originele Dire Straits regelmatig naar de kroon”.

DO 4 OKT | 20.15 UUR | € 29,50

Cabaretgroep Purper viert Premiére nieuwe show Stadsschouwburg Velsen
Frans Mulder en Erik Brey schreven met ‘hun’ Purper cabaretgeschiedenis. Al bijna veertig jaar, want de eerste voorstelling van het destijds studentikoze Purper verscheen in 1980 in de theaters. Terwijl er al zachtjes gefluisterd wordt over een grootse jubileumshow in 2020, krijgen de fans eerst nog ‘PURPER’S passie’ geserveerd. Het allernieuwste Purper-programma, dat op zondag 7 oktober a.s. in de Stadsschouwburg Velsen ten doop wordt gehouden.
‘PURPER’S Passie’ werd gemaakt volgens het beproefde Purper-recept waarmee de groep zich stevig in de eredivisie van het Nederlandse cabaret vestigde. De Purper-formule combineert op geraffineerde wijze muzikale kolder, rake grappen, ontroerende en stil makende levensliederen en poëtische bespiegelingen. Bij Purper passeert van alles de revue. Van leven tot dood, van grote gelukszaken tot huis-tuin-en-keuken-verdrietjes. Wat alle ingrediënten bindt is de altijd fijnbesnaarde toon en stijl waarmee de gerokte cabaretiers zelfs de grootste narigheid smaakvol weten op te dienen.
De oer-Purpers Frans Mulder en Erik Brey zijn nog lang niet over hun houdbaarheidsdatum heen. Ze zijn nog altijd ijzersterk in hun eigen stijl en leveranciers van steeds weer nieuwe originele muzikale cabaretjuweeltjes. Aan hun zijde in deze nieuwe Purpershow maakten zij plaats voor de nieuwe generatie: singer-songwriter Anne van Veen (dochter van de beroemde Herman) en muzikaal multi- talent Diederik Ensink. In ‘PURPER’S passie’ zoeken en vinden de Purpers hun eigen passie.

ZO 7 OKT | 15.00 UUR | € 30,-