IJMUIDEN - Stadsschouwburg Velsen heeft weer een bomvol programma staan. Zie hier het overzicht van dinsdag 17 oktober t/m zaterdag 21 oktober in Stadsschouwburg Velsen.

Nasrdin Dchar speelt zijn humoristische, actuele solo ‘DAD’

Autobiografisch verhaal over generaties en vaderschap

Acteur Nasrdin Dchar zette zichzelf, toen hij in 2011 als eerste Nederlands-Marokkaanse acteur een Gouden Kalf won voor zijn rol in de film ‘Rabat’, in één klap op de kaart. Met een emotionele speech nam hij de prijs in ontvangst en had het, toen al, over integratie en verschillende culturen. Die onderwerpen komen terug in zijn veel geprezen solo ‘DAD’ die op dinsdag 17 oktober (20.15 uur) te zien is in de Stadsschouwburg Velsen. Dchar is een innemende verteller die ons meeneemt op reis naar zijn aanstaande vaderschap. Hoe bereidt hij zich daar op voor? Vooral in deze tijd waarin tegenstellingen tussen culturen heftiger lijken te worden. Hoe heeft zijn eigen vader hem opgevoed en wat is er nog over van zijn Marokkaanse achtergrond?

Recht uit het hart

Door steeds te wisselen van perspectief, open en eerlijk te vertellen en het publiek erbij te betrekken maakt Dchar van ‘DAD’ een prachtige humoristische en actuele solovoorstelling, die vorig seizoen de harten van het publiek en de pers raakte. Niet voor niets werd ‘DAD’ gekozen als een van de tien meest belangwekkende toneelvoorstellingen van afgelopen seizoen. Ook de pers roemde ‘DAD’: “Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema’s,” schreef de Volkskrant (****). Telegraaf (****) voegde daaraan toe: “Dchar spreekt in ‘DAD’ recht uit het hart en blijft dicht bij hemzelf. Hij gaat niet alleen de confrontatie met zichzelf aan, maar ook met zijn vader en zijn afkomst. Dat levert een kwetsbare voorstelling op.”

Prijs: € 22,50 incl. pauzedrankje en garderobe

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.

Steractrice Carine Crutzen is Neelie Kroes

Razend actueel drama over de vrouw achter de ijzeren dame

Politica Neelie Kroes is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds heen brak. Een kleurrijke politica, moeder en echtgenote, die na vele politieke en persoonlijke verwikkelingen uiteindelijk één van de machtigste vrouwen van Europa is geworden. Niemand minder dan steractrice en Velsense publiekslieveling Carine Crutzen kruipt in de huid van deze bijzondere vrouw in ‘Neelie’, te zien op woensdag 18 oktober (20.15 uur) in Stadsschouwburg Velsen. Hoe is het Neelie gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? Is zij een inspirerend rolmodel voor vrouwen van nu? ‘Neelie’ is een razend actueel drama met Shakespeariaanse inslag over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld.

‘Neelie’ is het biografische verhaal van een Rotterdams meisje dat uitgroeide tot machtige politica en powerfeministe. Tegelijkertijd zien we de prijs die ze in het mannenwereldje voor haar succes betaalt. Ze maakt immers niet altijd vrienden. Carine Crutzen lijkt qua uiterlijk wel wat op La Kroes en is geknipt om zowel de charme als de hardheid van Neelie te laten zien.

Keukenkijkje

Voor wie het leuk vindt om meer te weten over de totstandkoming van deze nieuwe voorstelling van Theatergroep Suburbia kan vooraf terecht bij het ‘Kijkje in de theaterkeuken’, waarin directeur Jacob Bron spreekt met de schrijver van ‘Neelie’, Léon van der Sanden. Voor €5 kunt u om 19.30 uur terecht in de Rex-foyer voor deze inleiding, inclusief koffie/thee en een lekkernij.

Prijs: € 27,50 incl. pauzedrankje en garderobe.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.

DDF CREW: touwtje springen 2.0 in ‘Retuned’

Winnaars van ‘Holland’s Got Talent’ brengen onvergetelijke show vol spektakel

Touwtje springen saai? Niet als je DDF Crew heet! Zij tillen het kinderspel naar een nieuwe hoogte door het brengen van een duizelingwekkend snelle mix van humor, tricks, spektakel, acrobatiek, hiphop en breakdance. En dat op een stevige beat, uiteraard in combinatie met een constant draaiend springtouw. ‘Extreme jump rope entertainment’ noemen ze het en je weet niet wat je ziet. Deze verbluffende en onvergetelijke show – geschikt voor jong en oud! – is op donderdag 19 oktober (19.30 uur!) te zien in de Stadsschouwburg Velsen. Voor de show, die ‘Retuned’ heet, zochten de Vlaamse mannen van DDF Crew de samenwerking met topdansers en andere bevriende artiesten.

Ooh en aah

Het spelplezier en de energie spatten van het podium bij DDF Crew. Oohs en aahs volgen elkaar snel op. “Het publiek zat op het puntje van hun stoel,” schreven ze in Vlaanderen. “Dit is touwtje springen van een hoog niveau. Spektakel verzekerd.” DDF Crew is in 2003 opgericht door drie broers en een vriend. Ze werden bekend toen ze meespeelden in de videoclip van ‘Rise Up’ van Yves Larock. In 2012 wonnen ze met overmacht ‘Holland’s Got Talent’. Daarmee wonnen ze onder meer een optreden in Las Vegas. Inmiddels treedt de groep, die touwtje springen combineert met streetdance, op in onder meer Australië, Japan, Engeland, Frankrijk, Rusland en, binnenkort, Velsen!

Prijs: € 26, incl. pauzedrankje en garderobe.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.

Avonturenmusical ‘DUMMIE DE MUMMIE’ voor iedereen vanaf 6 jaar

De razend populaire boeken van Tosca Menten nu in het theater

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond en je ziet ineens een mummie in je bed! Wat doe je dan? Je knijpt je ogen dicht en hoopt dat hij weg is als je ze weer open doet. Maar dan is die gekke mummie er nog steeds. Wat nu? Producent Rick Engelkes (o.a. ‘Dolfje Weerwolfje’ en ‘Dik Trom’) brengt een vrolijke musical naar de razend populaire boeken van Tosca Menten: ‘Dummie de Mummie’. Voor iedereen vanaf 6 jaar is de musical te zien op vrijdag 20 oktober (19.00 uur!) in de Stadsschouwburg Velsen.

Hoofdrol voor Thijs Overpelt

Wie afgelopen seizoen The Voice Kids volgde, zag dat het 12-jarige talent Thijs Overpelt uit Castricum een finaleplaats in de wacht sleepte. Hij verloor weliswaar, maar won ook iets, namelijk de hoofdrol in de musical ‘Dummie de mummie’! Thijs zal, afgewisseld met drie andere jongens, de rol van Goos voor zijn rekening nemen. Verder spelen onder meer Finn Poncin (‘Pipi Langkous de musical’) en Roos van Erkel (bekend van de film ‘Het bombardement’ met Jan Smit en de musical ‘Het meisje met het rode haar’) mee. ‘Dummie de mummie’ is een musical met een flinke dosis spanning, humor en natuurlijk muziek.

Snackmenu

Voorafgaand aan ‘Dummie de Mummie’ biedt de Stadsschouwburg Velsen (groot)ouders en hun kinderen de mogelijkheid om gezellig samen te eten in het theater. In de REX-foyer wordt een heus snackmenu (patat, frikandel en theaterverrassing) geserveerd. Het snackmenu is apart bij te bestellen voor € 7,50 per menu.

Prijs: € 19,50, kinderen t/m 12 jaar € 17,50, incl. garderobe.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.

Eén van de mooiste stemmen van Nederland: SHIRMA ROUSE

Genieten van de allerfijnste songs van de Queen of Soul Aretha Franklin

Soulliefhebbers opgelet: op zaterdag 21 oktober (20.15 uur) staat zangeres Shirma Rouse in de Stadsschouwburg Velsen met een concert vol songs van de onbetwiste Queen of Soul: Aretha Franklin. Insiders kennen Rouse al jaren als de fenomenale achtergrondzangeres van o.a. Wouter Hamel en Anouk. Rouse stond haar ook bij tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö, waar Anouk in 2013 negende werd met ‘Birds’. In datzelfde jaar deed Shirma Rouse mee aan The Voice of Holland waar ze Trijntje Oosterhuis koos als coach. Ze strandde in de halve finale, maar vestigde wel haar naam als één van de beste stemmen van Nederland.

Gewoon klasse

Als geen ander kan Shirma Rouse het repertoire van Aretha Franklin brengen. Met haar warme, soulvolle stem weet zij onmiddellijk te raken. Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van haar inspiratiebron maakte Rouse, samen met haar achtkoppige live band, een origineel en weergaloos mooi eerbetoon aan Aretha Franklin. Dat wordt voluit genieten van en zachtjes mee neuriën met klassiekers als ‘I say a little prayer’, ‘Respect’, ‘Think’ en ‘Natural Woman’. Blues Magazine schreef: “Fris en sprankelend. De nummers klinken zeer origineel. Shirma heeft haar eigen stem, en vertilt zich niet aan de hoge uithalen van Franklin. Gewoon klasse.”

Prijs: € 28,- incl. pauzedrankje en garderobe.

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.