HAARLEM - Dinsdag 10 oktober aanvang 20:00 uur, komt wetenschapsjournalist en publicist Govert Schilling tijdens het Kenniscafé vertellen over Einsteingolven, pulsars, de oerknal, laserinterferometrie en zwarte gaten. Na het interview door onze gastheer Rutger de Hamer, is er volop ruimte voor jouw vragen. De avond vindt plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem. De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 7,50. Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Zwaartekrachtgolven - minieme rimpelingen in de ruimtetijd - werden 100 jaar geleden al voorspeld door Albert Einstein, maar pas eind 2015 voor het eerst gemeten. Wetenschapsjournalist Govert Schilling reisde de hele wereld af om het verhaal van hun ontdekking op te tekenen - Nobelprijswaardige wetenschap vol menselijk drama. Zijn boek Ripples in Spacetime is afgelopen zomer gepubliceerd door Harvard University Press; de Nederlandse editie Deining in de ruimtetijd verscheen in september.

Govert Schilling schrijft over sterrenkunde en ruimtevaart voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde vele tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, en is regelmatig te gast in radio- en tv-programma's om toelichting te geven op actuele ontwikkelingen in de astronomie. In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie.

Athenaeum Boekhandel is deze avond aanwezig voor de verkoop van boeken.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Dinsdag 10 oktober | 20:00 - 22:00 uur | € 5,- / € 7,50 (niet-leden)

de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem