IJMUIDEN - Momenteel is het Bunker museum IJmuiden gesloten voor publiek. Maar dat betekent niet dat de vrijwilligers van het bunker museum ook in een winterslaap zijn. In tegendeel zelfs.

Tijdens de winterstop worden de grote onderhoudsklussen gedaan door het klus & collectieteam Waarbij ook alles weer grondig word na gekeken . Maar ook zo nodig word de collectie uitgebreid voor het nieuwe seizoen van 2019.

Momenteel staan er drie grote klussen op het programma die momenteel worden uitgevoerd voor het nieuwe seizoen.

Een van deze klussen is het herinrichten en onderhouden van een bunker . Bij deze grote klus krijgt de gehele bunker aan de binnen kant weer een nieuw likje verf , De collectie word herzien , onderhouden en de vitrine kasten worden weer heringericht .
Voor deze bunker met het thema Kriegsmarine hebben we als bunker museum zijnde een compleet fotoalbum met de nodige papieren kunnen overnemen van het Oorlogsmuseum Middelstum.

Dit betreft wel een bijzonder nieuw collectie stuk. Dit aangaande dat de Duitse soldaat waar dit foto album en de bij behorende papieren van geweest zijn , in Festung IJmuiden gelegerd is geweest. Maar het maakt het nog bijzondere dat deze Duitse soldaat na de 2e wereld oorlog in Duitsland burgemeester is geweest .De naam van deze Duitse soldaat houden we natuurlijk nog even geheim , Maar als je nou benieuwd bent geworden wie deze dienstplichtige Duitse soldaat was . Kom dan in het nieuwe museum seizoen het bunker museum bezoeken tijdens de openstellingen .

Het museum is van april t/m september elke eerste en derde zondag van de maand geopend van 11 tot 16 uur. Ook de eerste zondag van oktober zijn we nog van 11 tot 16 uur geopend.

Ook zijn wij als bunker museum IJmuiden ook altijd opzoek naar enthousiasten nieuwe vrijwilligers. Zo zoeken wij suppoosten , gidsen en vrijwilligers die ons klus & collectieteam willen versterken.

Mocht u interesse hebben om ons team te komen versterken Dan kunt u ons een email sturen op info@bunkermusuem.nl .