IJMUIDEN - De Stadsschouwburg Velsen opent het nieuwe seizoen in festivalsfeer. September werd door het theater zelfs uitgeroepen tot festivalmaand! In een afwisselende theater-tiendaagse komen in die maand zo’n beetje alle theatergenres aan bod. Toptheater in soorten en maten. In een van de sfeervolste theaterzalen van het land!

Als openingsvoorstelling van het seizoen koos de schouwburg het succesvolle en veelgeprezen Surinaams-Nederlandse theaterspektakel ‘Woiski vs Woiski’. Niet voor niets vorig jaar uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van het Theater Festival 2018. Bovendien werd hoofdrolspeler Michiel Blankwaardt genomineerd voor een van de landelijke toneelprijzen. Onder de vlag van Theatergroep Orkater en regisseur Geert Lageveen groeide ‘Woiski vs Woiski’ uit tot een must-see voor zwart en wit.

In een speels en tegelijkertijd indringend verhaal wordt het publiek meegenomen naar het Nederland in de jaren ‘30. Max Woiski Sr. is één van de eerste Surinamers die met de boot naar Nederland komt. Hij wordt vooral bekend door zijn nachtclub La Cubana en zijn vrolijke muziek. In Woiski vs Woiski laten de makers zien dat het mooie leven van Woiski zich enkel buiten zijn eigen huis plaatsvindt. Het muzikale succes van Max Sr. wordt namelijk overschaduwd door zijn zoon Max Jr. die zich steeds meer verzet tegen de manier waarop de ‘witte’ Hollanders met zijn vader en diens succes omgaan. Het generatieconflict tussen vader en zoon wordt in de nachtclub een ‘battle’ tussen karakters én muziekstijlen. ‘Woiski vs Woiski’ pakte daardoor uit tot een overrompelend muziekspektakel over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt.

ZO 15 SEPT | 15.30 UUR | € 25,00