VELSEN - Kan korstmos troost bieden? Wel als het aan cabaretière Paulien Cornelisse ligt. Op vrijdag 19 januari (20.15 uur) is haar nieuwe programma ‘Om mij moverende redenen’ te zien in een nagenoeg uitverkochte Stadsschouwburg Velsen.

Cornelisse staat bekend om haar goed ontwikkelde taalgevoel en om haar fijne, gekantelde blik op de wereld om haar. Kleine onbenulligheden groeien bij haar uit tot reusachtige proporties. Zij kan heerlijk doordraven, bijvoorbeeld als zij vertelt over haar tripje naar een afgelegen jeugdherberg in IJsland – met een dak van mos natuurlijk – en de mysterieuze man die maar buiten blijft staan. Ook vindt zij de tijd tussen het hebben van traphekjes in je huis – nodig om jonge kinderen te verhinderen de trap op of af te gaan – en de traplift nogal kort.

Sterrenregen

Op het toneel staat een kasje met allerlei soorten mos. Cornelisse was onlangs in een moskas en ervoer daar totale rust en troost. Sommige korstmossen groeien maar een centimeter per eeuw, dat relativeert lekker het geschreeuw en gedoe van de mens. ‘Om mij moverende redenen’ is het vierde avondvullende programma van Paulien Cornelisse en zij oogstte hiermee een sterrenregen: Volkskrant, Parool, Theaterkrant en Trouw gaven haar allemaal vier sterren. “Ze ridiculiseert én relativeert in één klap op genadeloze wijze ons menselijke gemier” (Trouw). En: “Cornelisse weet in haar theaterwerk steeds zodanig in of uit te zoomen op de wereld, dat een vervreemdend perspectief ontstaat” (Volkskrant).

Prijs: € 26,-, incl. garderobe en pauzedrankje.

Meer informatie en reserveren/aanmelden wachtlijst: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789