IJMUIDEN - Cabaretier Diederik van Vleuten maakte drie solovoorstellingen waarin hij zijn familiegeschiedenis tegen het licht hield van onze vaderlandse geschiedenis en zelfs de wereldgeschiedenis.


Met zijn eersteling ‘Daar Werd Wat Groots Verricht’ maakte Diederik grote indruk en schreef hij op zijn beurt zélf theatergeschiedenis. Hij bleek de uitvinder van een heel nieuw genre: de stand-up-history en de laatste voorstelling van ‘Daar Werd Wat Groots Verricht’ (notabene in de Velsense schouwburg) haalde zelfs het acht-uur-journaal.

Op basis van zijn succesvolle drieluik, waar ook de hitvoorstellingen ‘Buiten Schot’ en ‘Mijn Nachten met Churchill’ toe behoren, schreef Diederik een inmiddels ook veel geprezen boek waarin hij vooral ook de talloze foto’s uit zijn familiearchief tot hun recht laat komen. Dat dreef hem er uiteindelijk toe om bij wijze van finale de hoogtepunten uit zijn drie theaterprogramma’s in één vat te gieten. Daarmee werd de voorstelling ‘Nog Nooit Vertoond’ geboren. In een korte tournee langs slechts negen steden keert de uitvinder van de stand-up-history nog één keer de boekenkist van zijn fameus geworden Oom Jan om. Aan de roerende familiegeschiedenis, die Diederik zó bracht dat het de levensloop van een hele generatie ging beslaan, worden unieke fotobeelden toegevoegd. Diederik van Vleuten tovert zijn publiek nog één keer de verdwenen wereld voor van tropenhelmen, telegrammen, chaperonnes en schipbreuken. Vertelkunst van de bovenste plank. Geestig, boeiend, ontroerend en confronterend.

Op zaterdag 9 juni (20.15 uur) speelt Diederik van Vleuten in de Stadsschouwburg Velsen zijn allerlaatste van zijn finale.
De échte finale dus. Mis ‘m niet.

Prijs: € 25,00 incl. garderobe en pauzedrankje.
Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.