IJMUIDEN - In januari gaan er weer diverse cursussen van start bij de Volksuniversiteit Velsen.

Cursussen variëren van het maken van Art Journals tot aan NLP en diverse taalcursussen. Alle, overigens zeer betaalbare, cursussen worden verzorgd door gediplomeerde docenten en worden in groepen van maximaal 10 mensen gegeven zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Kijk snel op www.volksuniversiteitvelsen.nl voor alle cursussen en data.

Art Journals

Het maken van een kunstdagboek; een persoonlijk geïllustreerd boek waarin je je eigen verhaal vertelt, tekent, plakt, schildert of stempelt. Alle technieken komen voorbij in deze artistieke lessen. (5 lessen, dinsdag van 19.00-21.30 uur, start is op 16 januari).

Engelse conversatie

De cursus is bestemd voor mensen die 4 jaar of meer Engels hebben gevolgd en graag meer Engels willen spreken. Dit gebeurt aan de hand van diverse onderwerpen, zoals boeken, teksten en actualiteiten. (10 lessen, woensdag van 19.00-20.00 uur, start is op 17 januari).

Duits, Grammatica

Als u de Duitse taal echt goed wilt beheersen is het wel handig als u de grammatica goed onder de knie krijgt. In de cursus Grammatica 2 komt alles uitgebreid aan de orde. (11 lessen, donderdag 19.00-20.25 uur, start is op 18 januari).

Grenzen stellen

In een paar eenvoudige stappen leer je hier je eigen grenzen te herkennen en te stellen. Het helpt om assertiever te zijn en hoe je eenvoudig kunt aangeven waar je eigen grens ligt. (2 lessen, dinsdag van 09.30-12.00 uur, start is op 29 januari).

Haken (basis)

Haken is in! Leer in 5 lessen de basiskennis van het haken. Je experimenteert met diverse garens en materiaal en krijgt inspirerende voorbeelden om uit te werken. (5 lessen, woensdag van 19.30-21.30 uur, start is op 15 januari).

Italiaans, vakantiecursus

Met deze cursus kan je je prima redden op je Italiaanse vakantieadres. In deze cursus is ook aandacht voor de basisgrammatica. (11 lessen, woensdag van 20.35-22.00 uur, start is op 17 januari).

Mindful leven

Leer luisteren naar je intuïtie. Maak kennis met stilte en mildheid en krijg stap-voor-stap begeleiding met verschillende concentratie- en Mindfulness oefeningen. (12 lessen, woensdag 19.30-21.30 uur, start is op 17 januari).

NLP, introductiecursus

Als je vragen hebt hoe je lekkerder in je vel kan komen te zitten of hoe je in staat bent om je eigen doelen te bereiken, dan is dit een geschikte cursus. De introductiecursus geeft handvatten en methodes om zelf het heft in eigen handen te nemen. (6 lessen, dinsdag van 19.30-22.00 uur, start is op 16 januari).

Meer informatie

Voor meer informatie en inschrijven kan je terecht op de site www.volkuniversiteitvelsen.nl